Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tane Tane Pirinç Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
1 adet tavuk bulyon
Tuz
Karabiber

Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bana nazaran tane tane pilavın en kıymetli koşulu pirinçin çok âlâ yıkanmış olmasıdır.
Pirincimizi derin bir kaba alıp soğuk su ile dolduralım. Daima suyu yenileyerek pak su çıkana kadar pirinçimizi güzelce yıkayıp süzelim.
Tereyağını pilav tenceremize alıp eritelim. Akabinde pirinçi ekleyip çevirmeye başlayalım.
Pirinçler yağı güzelce emmeli. Pirinçlerin hafif çıtırlaşıp tek tek ayrılmaya başladığını gördüğümüz vakit su, karabiber, tuz ve bulyonu ekleyelim. Biraz karıştıralım.
Ocağı kısık ateşe alıp üzerini kapatarak pişmeye bırakalım. Bu evreden sonra karıştırma yapmıyoruz.
Pirincinizin cinsine bağlı olarak değişir fakat benimkisi yaklaşık 10 dakikada pişmiş oluyor. Pirincin ortasına tahta kaşıkla bir delik açtığımız vakit içerisine su dolmuyorsa pişmiş demektir.
Afiyet olsun

Not: Bence en lezzetli pilav tavuk yahut et suyu ile yapılandır fakat elimde bunlar yoksa ben bulyon kullanarak tadı eksta arttırmak istiyorum. Yalnızca su kullanılarak bulyonsuz da çook lezzetli oluyor .
 
Geri
Üst