Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tane Tane Pirinç Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı pirinç
Islatmak için
Soğuk su
4 damla limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı kaynar su
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı tel şehriye

Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirincimizi 1 saat evvel ıslatıyoruz.
Üzerine limon suyu ve tuz ekleyip bekletiyoruz.
Tencereye tereyağını ve tel şehriyeyi ekleyip kavuruyoruz.
Sonra süzdüğümüz pirinçleri ekleyip 2 dk kavuruyoruz.
Tuzunu da ekleyip karıştıralım.
2 su bardağı kaynar suyu da ek edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Piştikden sonra üzerine peçete kapatıp dinlenmeye bırakalım afiyet olsun
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst