Tane Tane Pirinç Pilavı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
1 adet knor bulyon yahut tavuk suyu
Tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak pilav tenceresine yağı ve şehriye ek edelim, şehriyeler rengini değişene kadar kavuralım.
Ardından suda beklettiğimiz pirinçleri süzelim ve tencereye ek edip, 5 dakika kavuralım.
Kavurduktan sonra bulyonu bıçak yardımı ile bölüp o denli koyalım erimesi daha süratli olsun diye.
Üzerini geçecek kadar su ek edelim tuzunu ekleyip karıştıralım ve kapağını kavuralım.
Suyunu çekince altını kapatalım ve peçete yahut pak havlu koyalım üzerine dinlendirelim 6-7 dakika bekletelim afiyet olsun ☺.
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst