SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
2,5 su bardağı baldo pirinç
1 çay bardağı arpa şehriyesi
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı tuz
2 tane kesme şeker
3 damla limon suyu
Yarım çay kaşığı karabiber
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Pirinçlerimizi yeterlice yıkayıp nişastasını akıtalım.
Sıvıyağımızı tencereye alıp üzerine arpa şehriyemizi ekleyelim.
Rengi dönene kadar kavuralım.
Pirincimizi, tuzumuzu ve kesme şekerimizi ekleyip 7 dk kavuralım.
Tereyağımızı ekleyip 1 dk daha kavuralım ve suyumuzu, 3 damla limonumuzu ve karabiberimizi ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu güzelce çekene kadar pişirelim ve altını kapatıp demlemeye bırakalım.
Sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.
2,5 su bardağı baldo pirinç
1 çay bardağı arpa şehriyesi
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı tuz
2 tane kesme şeker
3 damla limon suyu
Yarım çay kaşığı karabiber
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Pirinçlerimizi yeterlice yıkayıp nişastasını akıtalım.
Sıvıyağımızı tencereye alıp üzerine arpa şehriyemizi ekleyelim.
Rengi dönene kadar kavuralım.
Pirincimizi, tuzumuzu ve kesme şekerimizi ekleyip 7 dk kavuralım.
Tereyağımızı ekleyip 1 dk daha kavuralım ve suyumuzu, 3 damla limonumuzu ve karabiberimizi ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu güzelce çekene kadar pişirelim ve altını kapatıp demlemeye bırakalım.
Sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.