SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı pirinç
Yarım çay tabağı arpa şehriye / tel şehriye (İkisinden biri farketmez)
Tavuk suyu / et suyu (İkisinden biri olabilir yada olmasa da olur dileğinize göre)
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçler 20 dk kadar ılık suya bırakılır (Ya bir çimcik tuz yada birkaç damla limon suyu damlatılır)
Tenceremize tereyağ ve sıvı yağını ek edip, şehriyelerimizi kavuralım.
Pirinçleri süzüp tenceremize ek edelim. Pirinçleri kavururken tek istikamete hakikat kavurursanız lapa lapa olmaz. En az 2-3 dk en fazla 5 dk pirinçleri tek tarafa çevirerek kavurmaya devam edelim.
Kavrulan pirinçlerimize 3-3. 5 su baradağı sıcak su ek edelim. Ben teğe bir buçuk olarak yapıyorum. Şayet pilavınız pirinçin cinsine nazaran biraz daha canlı kalıyorsa yarım su bardağı sıcak su ek edebilirsiniz.
Tavuk yahut et suyu kullanacaklar sıcak suyu ek etmeden onu da hesaba katarak sularını eklesinler. Tuzunu da ek edip tekrar tıpkı tarafta biraz karıştırıp ağzını kapatın.
Çok harlı yanan ocak yerine daha az yanan beğenilen hafif kısar üzere yapıp pişirirseniz uygun olur.
Pirinçler yeterlice suyunu çektikten sonra ağzına bir örtü yada üstüne el havlusu örterseniz onun buharıyla güzelce demlenmiş olur.
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı pirinç
Yarım çay tabağı arpa şehriye / tel şehriye (İkisinden biri farketmez)
Tavuk suyu / et suyu (İkisinden biri olabilir yada olmasa da olur dileğinize göre)
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçler 20 dk kadar ılık suya bırakılır (Ya bir çimcik tuz yada birkaç damla limon suyu damlatılır)
Tenceremize tereyağ ve sıvı yağını ek edip, şehriyelerimizi kavuralım.
Pirinçleri süzüp tenceremize ek edelim. Pirinçleri kavururken tek istikamete hakikat kavurursanız lapa lapa olmaz. En az 2-3 dk en fazla 5 dk pirinçleri tek tarafa çevirerek kavurmaya devam edelim.
Kavrulan pirinçlerimize 3-3. 5 su baradağı sıcak su ek edelim. Ben teğe bir buçuk olarak yapıyorum. Şayet pilavınız pirinçin cinsine nazaran biraz daha canlı kalıyorsa yarım su bardağı sıcak su ek edebilirsiniz.
Tavuk yahut et suyu kullanacaklar sıcak suyu ek etmeden onu da hesaba katarak sularını eklesinler. Tuzunu da ek edip tekrar tıpkı tarafta biraz karıştırıp ağzını kapatın.
Çok harlı yanan ocak yerine daha az yanan beğenilen hafif kısar üzere yapıp pişirirseniz uygun olur.
Pirinçler yeterlice suyunu çektikten sonra ağzına bir örtü yada üstüne el havlusu örterseniz onun buharıyla güzelce demlenmiş olur.
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı