Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tane Tane Pirinç Pilavı Ve Yumuşacık Et Kavurması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tane Tane Pirinç Pilavı Ve Yumuşacık Et Kavurması Tanımı İçin Materyaller

Pirinç Pilavı İçin
1 su bardağı tosya pirinç
1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu yoksa olağan sıcak su
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağının yarısı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı tuz
Et İçin
1 kg kus başı et
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Marine Etmek İçin
Yarım çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı süt

Tane Tane Pirinç Pilavı Ve Yumuşacık Et Kavurması Tanımı Yapılışı

Birinci olarak eti aksamdan sıvı yağı ve süte koyup güzelce harmanlayıp marine ediniz.
Sonra marine etmiş olduğunuz etin içine karabiberi ekleyiniz yüksek ateşte etin rengi değişinceye kadar pişiriniz.
Sulanıp rengi değişince kısık ateşe alın ağzını kapatıp suyunu çekinceye ve yumuşayıncaya kadar pişiriniz. En son tuzunu kuyunuz.
Sonra pilav için tencereye tereyağını ve sıvı yağını köyünüz yağ eriyince pirincini ekleyip yağıyla biraz kavurunuz.
Tavuk suyunu ve tuzunuda ekleyip güzelce karıştınız. Sonra tencerenin kapağını kapatınız kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pisiniz kaynayınca altını en kısık tarafa alıp suyu çekinceye pişiriniz.
Pişen pilavın üstüne kağıt havlu koyup dinlenmeye bırakınız. Sonra etle bir arada servis yapınız.
 
Geri
Üst