AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tandır Tadında Tencerede Tavuk Baget

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tandır Tadında Tencerede Tavuk Baget Tanımı İçin Malzemeler
7-8 adet tavuk baget
Sosu için;
1 çay kaşığı karabiber, pul biber, zerdeçal, kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak rendesi

Tandır Tadında Tencerede Tavuk Baget Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuklarımıza bıçak ile çizikler atalım.
Sosu için tüm materyalleri bir kaba alıp, karıştıralım. Tavukları sos her yerine gelecek biçimde düzgünce sosa bulayalım.
Geniş bir tencerenin içerisine yağlı kağıt serelim ve tavukları dizelim. Kalan sosu da üzerine dökelim. Yağlı kağıdı içe kapatalım ve üzerine diğer bir yağlı kağıt serip tencerenin kapağını kapatalım.
Ocağın büyük gözünde evvel harlı ateşte cızırdamaya başlayana kadar (3-4 dakikada oluyor) daha sonra ocağın altını kısıp yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.
Üzerini açıp, tavukları denetim edelim, kızarmışlarsa çevirelim hepsini. Üzerini tekrar kapatalım bir 20-25 dakika daha pişirmeye devam edelim ve sonunda nar üzere kızarmış çok lezzetli yemeğimiz hazır. Afiyet olsun
Tandır Tadında Tencerede Tavuk Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst