AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tamamlayici ve destekleyici uygulamalar nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Tamamlayıcı ve destekleyici uygulamalar nelerdir?​

Tamamlayıcı ve destekleyici uygulamalar; bireyin iyilik halini sürdürülmesi ve geliştirilmesinin yanı sıra hastalık semptomlarının yönetiminde tıbbi tedavi ile birlikte ya da tıbbi tedaviye ek olarak kullanılmaktadır.

Sağlıkta tamamlayıcı tedavi nedir?​

Sağlıkta tamamlayıcı tedavi nedir?
Tamamlayıcı tıp vücudun kendini iyileştirme ve koruma yeteneğine odaklanan tıbbi bir sistemdir, zihin, beden ve ruhu tedavi ederek iyileşmeyi vurgular. Bütünsel bir yaklaşımla ilaçların ve cerrahi yöntemlerin asgari düzeyde kullanımına yardımcı olur.

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp hangi hastalıklara bakar?​

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp hangi hastalıklara bakar?
Bu uygulama ile vücudumuzda enerji dengesi sağlanmakta ve birçok hastalık tedavi edilmektedir. Ağrı, migren, obezite, nikotin bağımlılığı, alerjik durumlar, astım, KOAH, infertilite(kısırlık), premenstrüel sendrom, mide-bağırsak hastalıkları, depresyon, anksiyete, nörolojik hastalıklar başarı ile tedavi edilmektedir.

Tamamlayıcı ve alternatif tedaviler nelerdir?​

Tamamlayıcı tedaviler, doktorunuz tarafından verilen geleneksel tıbbi tedavilerin yanında kullanılır….Birçok farklı tipte tamamlayıcı tedavi vardır:
- Akupunktur.
- Aromaterapi.
- Refleksoloji – masaj terapi.
- Bitkisel ilaçlar – fitoterapi (bulantı için zencefil, halsizlik için ginseng)
- Sanat terapisi.
- Yoga.

Alternatif tıp uygulamaları nelerdir?​

Alternatif tıp uygulamaları nelerdir?
Güncel yöntemler
- Ortomoleküler tıp.
- Ozon terapisi (Oksijen terapisi, Oksijenasyon terapisi, Oksihemoterapi, Hidrojen peroksit terapisi)
- Detoksifikasyon terapisi.
- Aromaterapi.
- Şelasyon terapisi.
- Homeopati.
- Kiropraktik.
- Osteopati.

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları nelerdir?​

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları nelerdir?
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri Nelerdir?
- Fitoterapi (Bitkilerle Tedavi)
- Akupunktur.
- Kupa Terapi.
- Sülük Tedavisi.
- Hipnoz.
- Ozon Terapi.
- Mezoterapi.
- Apiterapi.
Alternatif tedavi yöntemleri nelerdir?​
Dünya üzerinde GETAT; akupunktur, homeopati, ozon tedavisi, oksijen tedavisi, mezoterapi, masaj, hipnoz, ayurveda, aromaterapi, yoga, kriyoterapi, meditasyon, osteopati, reflekseloji, kaplıca tedavisi, termal tedavi, SPA tedavisi, hidroterapi, müzikoterapi, plates gibi çeşitli yöntemle uygulanmaktadır.

Getat uygulamalari nelerdir?​

Getat uygulamalari nelerdir?
GETAT kapsamında yer alan tedaviler*:
- Akupunktur.
- Sülük Uygulaması
- Mezoterapi.
- Kupa Uygulaması
- Fitoterapi Uygulaması
- Refleksoloji Uygulaması
- Homeopati Uygulaması
- Osteopati Uygulaması

12 Getat yöntemleri nelerdir?​

12 Getat yöntemleri nelerdir?

Getat bölümü hangi hastanelerde var?​

Uygulama Merkezleri
- T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
- T.C. Sağlık Bakanlığı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
- T.C. Sağlık Bakanlığı Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
- T.C. Sağlık Bakanlığı Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi.

Tamamlayıcı ve destekleyici uygulamalar, bireyin iyilik halini sürdürülmesi ve geliştirilmesine yardımcı olurken hastalık semptomlarının yönetiminde de tıbbi tedaviyi desteklemek için kullanılan yöntemlerdir. Bu uygulamalar genellikle geleneksel tıp yöntemleriyle birlikte ya da ek olarak kullanılmaktadır.

Sağlıkta tamamlayıcı tedavi, vücudun kendi kendini iyileştirme ve koruma yeteneğine odaklanan bir tıbbi sistemdir. Zihin, beden ve ruhu tedavi ederek iyileşmeyi vurgular ve bütünsel bir yaklaşımla ilaçların ve cerrahi müdahalelerin yan etkilerini en aza indirmeyi hedefler.

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp çeşitli hastalıklara bakabilir. Bu uygulamalar genellikle vücuttaki enerji dengesini sağlamaya ve birçok hastalığı tedavi etmeye yardımcı olur. Örneğin ağrı, migren, obezite, alerjik durumlar, depresyon, anksiyete, nörolojik hastalıklar gibi pek çok rahatsızlık bu uygulamalarla başarıyla tedavi edilebilir.

Tamamlayıcı ve alternatif tedaviler arasında çeşitli seçenekler bulunmaktadır. Akupunktur, aromaterapi, refleksoloji, bitkisel ilaçlar, sanat terapisi ve yoga gibi yöntemler tamamlayıcı tedaviler arasında öne çıkanlardır. Alternatif tıp uygulamaları arasında ise ortomoleküler tıp, ozon terapisi, detoksifikasyon terapisi, homeopati, kiropraktik gibi güncel yöntemler bulunmaktadır.

Ayrıca, geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemleri arasında fitoterapi, akupunktur, kupa terapi, sülük tedavisi, hipnoz, ozon terapi, mezoterapi ve apiterapi gibi uygulamalar yer almaktadır.

GETAT kapsamında kullanılan bazı tedaviler arasında ise akupunktur, sülük uygulaması, mezoterapi, kupa uygulaması, fitoterapi uygulaması, refleksoloji uygulaması, homeopati uygulaması ve osteopati uygulaması bulunmaktadır.

Son olarak, GETAT uygulamaları farklı hastaneler ve sağlık merkezlerinde uygulanmaktadır. Örneğin, T.C. Sağlık Bakanlığı'na bağlı İstanbul Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi kurumlar bu tür uygulamaları sunmaktadır.

Geri