AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tamamlayici saglik sigortasi neleri karsilamaz?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.445
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Tamamlayıcı sağlık sigortası neleri karşılamaz?​

Sigorta yaptırmak isteyen kişide halihazırda bir hastalık durumu var ise mevcut hastalık teminat dışında kalır. Eğer sigorta yaptıran kişinin SGK sigortası aktif değilse tamamlayıcı sağlık sigortası yine kapsam dışı kalır. Ayrıca bütün ilaç masrafları ve diş tedavileri tamamlayıcı sigorta kapsamı dışındadır.

Sağlık sigortası neleri kapsar?​

Özel Sağlık Sigortası Teminatlar Yatış Sonrası Fizik Tedavi. Evde Bakım. Yardımcı Tıbbi Malzeme. Tıbbi Danışmanlık ve Ambulans Hizmetleri.

Hastalık sigortası kimler üzerinde doğar?​

Hastalık sigortası kimler üzerinde doğar?
GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINDA OLANLAR 1-Bu Kanununun 4.maddesi kapsamında sigortalı olanlar 2-Aile içindeki Geliri Kişi başına Düşen Aylık Tutarı Asgari Ücretin Üçte Birinden Az Olan Türk Vatandaşları, 3-İsteğe Bağlı Sigortalılar-İsteğe Bağlı sigortalılar ilk kez bu Kanunun Yürürlüğe girmesinden sonra genel sağlık …

Tam kapsamlı sağlık sigortası nedir?​

Tam Kapsamlı Sağlık Sigortası Kapsamı Tam kapsamlı sağlık sigortası bulunan kullanıcılar, hastalandığında veya herhangi bir kaza durumuyla karşı karşıya kaldığında ortaya çıkan masrafları kontrol altında tutar. Sağlık giderlerini minimum maliyetle veya ücretsiz olarak karşılayabilme olanağı sağlar.

Kimlere özel sağlık sigortası yapılmaz?​

70 yaş üstüne özel sağlık sigortasıyapılmamaktadır. 70 yaş üstü için genel teminatlar: Ayakta Tedavi Teminatı: Doktor muayene laboratuvar hizmetleri, görüntüleme ve tanı yöntemleri, ileri tanı yöntemleri, fizik tedavi teminatlarından oluşur.

Tamamlayıcı sağlık sigortası eş ve çocuğu kapsar mı?​

Tamamlayıcı sağlık sigortası eş ve çocuğu kapsar mı?
SGK’lı olan ve SGK prim borcu bulunmayan çalışanlar, emekliler ve yakınları (eşi/çocuğu), Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırabilir. Allianz Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ndan 15 günlük ile 64 yaş (dahil) aralığındaki herkes yararlanabilir.
Hastalık sigortası kimlere verilir?​
Hastalık sigortasının kapsamında bulunan sigortalılar kimlerdir?
- 4/a sigortalılık statüsüne tabii sigortalılar.
- Aday çırak, çırak ve stajyerler,
- Sosyal güvenlik sözleşmesi olmayan ülkelerde iş üstlenen işverenlerce yurt dışındaki işyerlerinde çalıştırılmak üzere götürülen Türk işçileri.
- İntörn öğrenciler.
SGK doğum ücreti ne kadar?​
Emzirme ödeneği her bir çocuk için doğum anında yaşaması şartıyla (canlı doğum) doğum tarihinde geçerli olan ve Kurum Yönetim Kurulunca belirlenerek Bakanlık Makamınca onaylanan tarife üzerinden verilir. 2020 yılı için bu rakam 202,00 TL, 2021 yılı için 232,00 TL, 2022 yılı için 316 TL olarak belirlenmiştir.

Neden Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmalıyım?​

Neden Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmalıyım?
Sosyal güvenlik sigortasını tamamlayan bu sağlık sigortası çeşidi ile herhangi bir fark ücreti ödemeden sağlık hizmetlerinden yararlanma olanağı bulunmaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortasının asıl amacı; özel hastanelerin tercih edilebilirliklerini arttırmak ve fark ücreti ödemede yaşanan sıkıntıların önüne geçmektir.
 
Tamamlayıcı sağlık sigortası genellikle belirli durumları kapsam dışında bırakabilir. Bu durumlar şunları içerebilir:
1. Sigorta yaptırmak isteyen kişinin halihazırda bir hastalık durumu varsa, mevcut hastalık genellikle teminat dışında kalır.
2. Sigorta yaptıran kişinin SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) sigortası aktif değilse, tamamlayıcı sağlık sigortası yine kapsam dışı kalabilir.
3. Tamamlayıcı sağlık sigortası genellikle bütün ilaç masraflarını ve diş tedavilerini kapsam dışında tutar.

Öte yandan, özel sağlık sigortası genellikle şu hizmetleri kapsayabilir:
- Yatış Sonrası Fizik Tedavi
- Evde Bakım
- Yardımcı Tıbbi Malzeme
- Tıbbi Danışmanlık ve Ambulans Hizmetleri

Hastalık sigortası ise genel sağlık sigortası kapsamında olanlar, aile içinde geliri kişi başına düşen aylık tutarı asgari ücretin üçte birinden az olan Türk vatandaşları, ve isteğe bağlı sigortalılar gibi kişiler üzerinde doğabilir.

Tam kapsamlı sağlık sigortası ise genellikle hastalandığında veya bir kaza durumuyla karşı karşıya kaldığında ortaya çıkan masrafları kontrol altında tutar ve sağlık giderlerini minimum maliyetle veya ücretsiz olarak karşılamayı sağlar.

Özel sağlık sigortası genellikle 70 yaş üstü kişilere yapılmamaktadır. Bu yaş grubu için genellikle ayakta tedavi teminatı gibi bazı genel teminatlar mevcuttur.

Tamamlayıcı sağlık sigortası genellikle SGK'lı olan ve SGK prim borcu bulunmayan çalışanlar, emekliler ve yakınları (eşi/çocuğu) için geçerlidir. Çeşitli sigortalılar hastalık sigortasından faydalanabilir, bunlar arasında 4/a sigortalılık statüsüne tabii sigortalılar, aday çıraklar, stajyerler ve yurt dışındaki işyerlerinde çalıştırılan Türk işçileri gibi kişiler bulunmaktadır.

Tamamlayıcı sağlık sigortasının önemli avantajlarından biri, sosyal güvenlik sigortasını tamamlayarak sağlık hizmetlerinden fark ücreti ödemeden yararlanma olanağı sunmasıdır. Bu tip sigortaların amacı genellikle özel hastanelerin tercih edilmesini artırmak ve fark ücreti ödemekten kaynaklanan zorlukları önlemektir.
 
Geri
Üst