AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tam zamanli kaynastirma nedir?

Editör

Yeni Üye

Tam zamanlı kaynaştırma nedir?​

Tam Zamanlı Kaynaştırma: Eğitim programı bireyselleştirilerek uygulanır ve gerekli fiziksel düzenlemeler yapılır. Tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden öğrenciler, yetersizliği olmayan akranlarıyla aynı sınıfta eğitim görürken kayıtlı bulundukları okulda uygulanan eğitim programını takip ederler.

Kaynaştırma eğitim ortamları nelerdir?​

Kaynaştırma, özel eğitim gerektiren çocukların eğitimlerini normal gelişim gösteren çocukların devam ettiği resmî veya özel okullarda sürdürmeleridir. Özel eğitim gerektiren çocuk okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim kurumlarında kaynaştırma eğitimi alabilir.

Tam zamanlı kaynaştırma kararı nedir?​

Tam zamanlı kaynaştırma kararı nedir?
Tam zamanlı kaynaştırma uygulaması: Özel eğitim gerektiren bireylerin, akranları ile birlikte okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarında aynı sınıfta eğitim görmesi ve sosyal açıdan bütünleştirilmesi için yapılan çalışmalardır.

Tam zamanlı ve yarı zamanlı kaynaştırma nedir?​

Tam zamanlı ve yarı zamanlı kaynaştırma nedir?
Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencinin kaydı normal sınıftadır; öğrenci tam gün boyunca normal sınıfta eğitim almaktadır. Yarı Zamanlı Kaynaştırma: Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencinin kaydı özel sınıftadır; özel eğitim sınıfı öğrencisi başarılı olabileceği derslerde kaynaştırma sınıfında eğitim almaktadır.

Kaynaştırma eğitiminin en temel öğesi nedir?​

Kaynaştırma eğitiminde okul-aile ve çevre işbirliği esastır. Kaynaştırma eğitiminde duyu kalıntısından yararlanmak esastır. Kaynaştırma eğitiminde engelli çocuğun özür ve özellikleri ne olursa olsun onu olduğu gibi kabul etmek esastır. Kaynaştırma eğitimi istek, sabır ve ek gayreti gerektirmektedir.

Kaynaştırma eğitimi Uygulamaları Nelerdir?​

Kaynaştırma eğitimi; özel eğitim gerektiren bireylerin, yetersizliği olmayan akranları ile birlikte eğitim ve öğretimlerini resmi ve özel; okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim ve yaygın eğitim kurumlarında sürdürmeleri esasına dayanan, destek eğitim hizmetlerinin sağlandığı özel eğitim uygulamalarıdır.

Tam zamanlı kaynaştırma, özel eğitim gerektiren bireylerin normal gelişim gösteren akranlarıyla aynı sınıfta eğitim gördüğü bir eğitim modelidir. Bu yöntemde öğrenciler, kayıtlı oldukları okulda aynı eğitim programını takip ederler ve gerekli fiziksel düzenlemeler yapılır. Tam zamanlı kaynaştırma, sosyal bütünleşmeyi teşvik eder ve öğrencilerin toplum içinde daha etkin bir şekilde yer almalarını sağlar.

Kaynaştırma eğitiminin temel öğeleri ise okul-aile ve çevre işbirliği, duyu kalıntısından yararlanma, engelli çocuğun kabul edilmesi ve istek, sabır, ek gayret gerektirmesidir. Bu sayede öğrencilerin eğitimlerinden en iyi şekilde faydalanmaları ve potansiyellerini tam olarak ortaya koymaları hedeflenir.

Kaynaştırma eğitimi uygulamaları, özel eğitim gerektiren bireylerin normal gelişim gösteren akranlarıyla birlikte eğitim almalarını sağlayan destek eğitim hizmetlerini kapsar. Bu uygulamalar, özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin topluma daha çok entegre olmalarını ve kendilerini en iyi şekilde ifade etmelerini destekler. Tam zamanlı ve yarı zamanlı kaynaştırma ise bu anlayışın farklı yöntemleridir; tam zamanlı kaynaştırmada öğrenci normal sınıftayken, yarı zamanlı kaynaştırmada öğrenci özel sınıfta eğitim alırken bazı derslerde kaynaştırma sınıfında yer alabilir.

Geri