AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tam Tutan Profiterol

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tam Tutan Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
4 adet yumurta
1 su bardağı un
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
100 gram margarin
1 su bardağı su
Yarım limon kabuğu rendesi
1 paket şekerli vanilin
Kreması için;
Yarım litre süt
100 gram un
150 gram şeker
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket şekerli vanilin
1 yemek kaşığı margarin
Çikolata sosu için;
Yarım litre süt
200 gram şeker
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
50 gram kakao

Tam Tutan Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için tencereye margarin, su, şeker ve tuz alınır kaynayana kadar karıştırılır.
Unu eleyerek ekleyip, altı kısık halde 10 dakika boyunca pişirilir.
Pişen hamur ılıyınca yumurtaları teker teker kırıp, uygunca çırpıyoruz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkma torbası yardımı ile hamuru sıkıyoruz (Belirli aralıklarla sıkın ki pişerken şişecekler)
220 derece ısınmış fırında 40 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
Hamur fırında pişerken iç kremasını hazırlıyoruz.
Tencereye süt, şeker, un ve yumurta sarısı alınır pişene kadar karıştırılır.
Kaynamaya başlayınca altı kapatılır limon kabuğu rendesi, şekerli vanilin ve margarin eklenerek mikser yardımı ile çırpılır.
Ara orta karıştırın ki kabuk tutmasın krema.
Pişen hamurlar ortalarından kesilir ve içleri krema ile doldurulur.
Çikolata sosu için; tüm gereçler tencereye alınarak daima karıştırarak pişirilir.
İçleri dolan hamurlar kaseye alınır ve üzerine çikolata sosu dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.
Tam Tutan Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst