AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tam Tutan İncir Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tam Tutan İncir Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
6-7 adet kuru incir
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Şerbet için:
1.5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı granül kahve
Yarım su bardağı şeker
Muhallebisi için:
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Hindistan cevizi

Tam Tutan İncir Tatlısı Tanımı Yapılışı

Öncelikle incirleri. Minik doğrayıp sıcak suda bekletiyoruz.
Kek için yumurta ve şekeri uygunca çırpıp un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz.
Kıyılmış cevizi ve yumuşayan incirleri de ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz kekimiz koyu kıvamdaysa inciri ısladığımız sudan 2 yemek. Kaşığı kadar ekliyoruz.
Kek hamurunu yağlanmış borcama döküp evvelce ısıtılmış 170° derece fırında pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken şerbetinin bütün materyalleri karıştırıyoruz.
Kekin birinci sıcaklığı çıkınca şerbetini döküyoruz.
Muhallebisi için kremşanti ve tereyağı hariç bütün gereçleri karıştırıp pişiriyoruz.
1 taşım kaynayınca ocaktan alıp tereyağı ekleyip içinde eritiyoruz.
Muhallebi ılıyınca 1 paket kremşanti ekleyip çırpıyoruz kekin üzerine muhallebili döküp dolaba kaldırıyoruz.
Tatlı dinle ince dilimleyip dilediğiniz üzere süslüyoruz.
En güzel sonuç için bir gün evvelden yapın bekledikçe güzelleşiyor.

Afiyet olsun .
 
Geri
Üst