Tam Tarif Şekerpare

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tam Tarif Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
125 gram margarin
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yarım çay bardağı fındık
Şerbeti için;
2.5 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
5-6 damla limon suyu

Tam Tarif Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarin ve pudra şekeri güzelce karıştırılır.
Daha sonra yumurta ,irmik ,sıvı yağ ,vanilya, kabartma tozu da ilave edildikten sonra 3dk kadar daha yoğrulur .
Son olarak un ilave edilir ve yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
Yoğurulan hamurdan küçük bezeler yapılır.
Ardından ortasına fındık koyularak bastırılır.
180 derece fırında alt üst ayarda yaklaşık 20dk kadar pişirilir.
Şerbet için şeker ve su limon suyu bir tencereye alınır ve kaynayınca altı kısılır altı kısık şekilde 5dk kadar daha kaynatılır ve ocağın altı kapatılır.
Şerbeti soğumaya bırakabiliriz .
Soğuyan şerbet fırından çıkan sıcak şekerparelerin üstüne dökülür.
Tam Tarif Şekerpare Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst