Tam Ölçüsünde Tane Tane Kısır Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tam Ölçüsünde Tane Tane Kısır Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı kısır
1,5 su bardağı kaynar su
4-5 yemek kaşığı narekşisi
2 yemek kaşığı limon suyu
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
4-5 kısım yeşil soğan
4-5 yaprak marul
1 adet küçük kapya biber
1 adet yeşil sivri biber
Sosu için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1-1,5 tatlı k tuz
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı karabiber

Tam Ölçüsünde Tane Tane Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kabın içerisine bulguru alalım üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ek edelim.
Bir iki tıp karıştırın ve üzerini kapatıp suyunu çekene kadar bekletin.
Diğer tarafta küçük uygun bir tavanın içerisine sıvı yağını alalım ve soğanları ekleyip kavuralım.
Kavurulan soğanların üzerine salçaları tuzu ve baharatlarını ekleyip güzelce kavuralım.
Bulgurun üzerine sosu ek edip güzelce yoğurun.
Doğranmış yeşillikleri, biberleri, nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Servise hazır afiyet olsun

Tam Ölçüsünde Tane Tane Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst