AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tam Ölçülü Trileçe Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tam Ölçülü Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Karamel sosu için;
1 paket sıvı krema
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için;
1 paket pınar krema
1 litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
Üzeri için;
1 paket krem şanti (75 gr)

Tam Ölçülü Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak 1 paket krem şantiye 1. 5 su bardağına yakın süt ekleyip mikserin en güçlü kısmı ile hiç durmadan kremşanti kıvam alıp koyulaşana kadar çırpalım.
Daha sonra kıvam alan kremşantiyi dolaba kaldıralım.
Daha sonra kek için geniş bir kaba yumurtayı ve şekeri alalım, köpük köpük olana kadar 4-5 dk çırpalım.
Daha sonra kek hamuru için kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip çırpmaya devam edelim.
Hazırladığımız kek hamurunu, dikdörtgen borcama dökelim.
Önceden ısıttığımız 170°c fırında, yaklaşık 30-35 dakika kekimizin üzeri kızarana kadar pişirelim.
Kekimiz pişerken, tatlımızın karamel sosunu hazırlayalım. Bunun için; şekeri küçük bir tencereye alalım.
En kısık ateşte, şeker eriyip karamelize olana kadar kaşıkla karıştıralım.
Karamelize olan şekerimizin üzerine tereyağını ekleyelim.
Son olarak sıvı kremayı ilave edelim. Bu aşamada şekerler sertleşebilir. O yüzden karıştırmaya devam edin. Şekerler eriyecek ve akışkan bir kıvamı olan karamel sos elde edeceksiniz.
Hazır olan karamel sosumuzu, ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
Güzelce kabarıp pişen kekimizi fırından çıkartalım. Sıcağının çıkması için 5-10 dakika bekletelim.
Bu arada kekimizi ıslatmak için derin bir kaba süt, şeker ve sıvı kremayı alalım ve karıştıralım. Tamamen şekerleri eriyen şerbetimiz hazır.
Kekimizin ilk sıcağı çıktıktan sonra, sütlü şerbeti güzelce çekebilmesi için üzerine çatal ile delikler açalım.
Sütün tamamını kekin üzerine gezdirerek dökelim. Sütü tamamen çekene kadar dinlenmeye bırakalım.
Soğuyan ve sütü çeken kekimizin üzerine hazırlamış olduğumuz krem şantiyi sürelim. Bu aşamada tatlının üzerini süslemek için krem şantiden 1-2 kaşık ayıralım.
Son olarak tamamen soğumuş olan karamel sosunu da tatlının üzerine gezdirelim. Burada önemli olan, karamel sosunun tamamen soğuk olması.
Ayırmış olduğumuz krem şantiyi buzdolabı poşetine koyalım çok küçük yani iğne deliğinden biraz geniş delik açalım ve tatlının üzerini ince ince çizgiler çizelim ve bir kürdan yardımı ile şekil verelim.
Trileçe tatlımız hazırdır. Buzdolabına kaldıralım ve 3-4 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.
Tam Ölçülü Trileçe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst