AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tam Ölçülü Tepsi Pizzası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tam Ölçülü Tepsi Pizzası Tanımı İçin Gereçler

Hamuru İçin
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı dolusu kuru maya
1 tatlı kaşığı dolusu şeker
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
Sosu İçin
Sıvı krema
Üzerine
Salam
Mantar
Biber
Domates
Mozzarella peyniri
Rendelenmiş kaşar peyniri

Tam Ölçülü Tepsi Pizzası Tanımı Yapılışı

Birinci olarak karıştırma kabına ılık su, şeker ve maya karıştırılır 5 dk dinlendirilir.
Sonra bütün materyalleri ekleyerek yoğurulur. Gerekirse biraz su ekleyebilirsiniz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurun üzerini streç sinema ile kapatılır ve 1 saat mayalanmaya bırakılır.
Bu ortada üzerinin materyalleri hazırlanır.
Mantarlar ve biber yıkanıp ince dilimlenir, salam kesilir, mozzarella peyniri kesilir.
Tepsiye yağlı kağıt serilir ve üzerine mayalanan hamur alınır. Elimizle bastırarak eşit bir biçimde hamur açılır tepsinin boyutuna nazaran.
Ben bu halde yapıyorum siz isterseniz yağlı kağıdı tezgaha serip merdane ile hamuru açabilirsiniz sonrada tepsiye aktarabilirsiniz.
Açılan hamurun üzerine çatalla batırılır ve krema sürülür (Ben biraz pul biber ekledim) bir ölçü kaşar peyniri serpilir ve dilimlediğimiz bütün gereçler sırayla dizilir.
Evvelden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir. Daha sonra kaşar peyniri de ek edilip, kaşar eriyinceye kadar pişirilir.
 
Geri
Üst