Tam Ölçülü Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
1 kg süt
1 su bardağı pirinç (ben baldo kullandım)
1 yahut 1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
4 su bardağı su
Tarçın
Tam Ölçülü Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce pirinçleri yıkayıp 4 su bardağı suyla bir tencereye alın.
Pirinçler yumuşayıp suyu yeterlice çekene kadar orta ara karıştırarak pişirin. Tabanı tutmamasına dikkat edin.
Suyu çektikten sonra sütü ekleyip ocağın altını açın.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp 20 dakika orta ara karıştırarak pişirin.
Süre bitiminde şekerini ekleyip 5 dakika kadar tekrar pişirin ve orta ara karıştırmaya devam edin.
Sonra ocaktan alın ve içine vanilya ekleyip karıştırın.
Kaplara koyup oda sıcaklığına kadar dışarıda bekletin.
Sonra buzdolabına koyun soğusun ve servis sırasında üzerini tarçınla süsleyin.
Afiyet olsun
Tam Ölçülü Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg süt
1 su bardağı pirinç (ben baldo kullandım)
1 yahut 1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
4 su bardağı su
Tarçın
Tam Ölçülü Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce pirinçleri yıkayıp 4 su bardağı suyla bir tencereye alın.
Pirinçler yumuşayıp suyu yeterlice çekene kadar orta ara karıştırarak pişirin. Tabanı tutmamasına dikkat edin.
Suyu çektikten sonra sütü ekleyip ocağın altını açın.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp 20 dakika orta ara karıştırarak pişirin.
Süre bitiminde şekerini ekleyip 5 dakika kadar tekrar pişirin ve orta ara karıştırmaya devam edin.
Sonra ocaktan alın ve içine vanilya ekleyip karıştırın.
Kaplara koyup oda sıcaklığına kadar dışarıda bekletin.
Sonra buzdolabına koyun soğusun ve servis sırasında üzerini tarçınla süsleyin.
Afiyet olsun
Tam Ölçülü Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı