Tam Ölçülü Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
Yarım paket margarin ya da tereyağı (125 gr)
Yarım su bardağı sıvı yağı
1 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
İç harcı için;
5 tane elma
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tam Ölçülü Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcı için elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
Bir tavaya tüm malzemeleri koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim ve soğutalım.
Oda sıcaklığında tereyağı sıvı yağı yumurta ve şekeri mikserle şeker eriyene kadar çırpalım.
Üzerine kabartma tozu ,vanilya ve unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Yapacağımız kalıbı biraz yağlayalım. Ben tart kalıbı kullandım. Kelepçeli kalıpta ya da borcamda da yapabilirsiniz.
Hamurun 4 te birini ayıralım ve buzluğa atalım.
Kalan hamuru kalıbımıza eşit olacak şekilde yayalım.
Çatalla üzerine delikler açalım.
Elma harcını içine yerleştirelim.
Üzerine buzluktaki hamuru rendeleyelim.
Önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Deneyenlere afiyet olsun.
Tam Ölçülü Elmalı Turta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
Yarım paket margarin ya da tereyağı (125 gr)
Yarım su bardağı sıvı yağı
1 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
İç harcı için;
5 tane elma
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tam Ölçülü Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcı için elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
Bir tavaya tüm malzemeleri koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim ve soğutalım.
Oda sıcaklığında tereyağı sıvı yağı yumurta ve şekeri mikserle şeker eriyene kadar çırpalım.
Üzerine kabartma tozu ,vanilya ve unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Yapacağımız kalıbı biraz yağlayalım. Ben tart kalıbı kullandım. Kelepçeli kalıpta ya da borcamda da yapabilirsiniz.
Hamurun 4 te birini ayıralım ve buzluğa atalım.
Kalan hamuru kalıbımıza eşit olacak şekilde yayalım.
Çatalla üzerine delikler açalım.
Elma harcını içine yerleştirelim.
Üzerine buzluktaki hamuru rendeleyelim.
Önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Deneyenlere afiyet olsun.
Tam Ölçülü Elmalı Turta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı