Tam Ölçülü Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı arpa şehriye
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tutam maydanoz
1-2 adet limon tuzu
1 çay kaşığı nane
Pulbiber
Tuz
Tam Ölçülü Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sonraki güne kalsa bile kıvamı değişmeyen, lapalaşmayan ekşili çorba tanımı.
Bu ortada limon tuzunu ziyanlı bulanlar, limon sıkabilir. Lakin pişerken yemeğe onun verdiği ekşilik bir diğer.
Tencereye sıvı yağ ve salçayı alarak kavuralım.
Kavrulunca nane ve pulbiberi ekleyelim.
Onlarda kavrulunca şehriyeleri alıp 2 dakika kadar karıştırarak kavuralım.
Su, tuz, limon tuzunu da ekleyerek orta ateşte pişmeye bırakalım.
Ocaktan almaya yakın maydanozları ekleyelim.
Şehriyeler pisince ocağı kapatalım. Afiyet olsun.
Tam Ölçülü Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı arpa şehriye
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tutam maydanoz
1-2 adet limon tuzu
1 çay kaşığı nane
Pulbiber
Tuz
Tam Ölçülü Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sonraki güne kalsa bile kıvamı değişmeyen, lapalaşmayan ekşili çorba tanımı.
Bu ortada limon tuzunu ziyanlı bulanlar, limon sıkabilir. Lakin pişerken yemeğe onun verdiği ekşilik bir diğer.
Tencereye sıvı yağ ve salçayı alarak kavuralım.
Kavrulunca nane ve pulbiberi ekleyelim.
Onlarda kavrulunca şehriyeleri alıp 2 dakika kadar karıştırarak kavuralım.
Su, tuz, limon tuzunu da ekleyerek orta ateşte pişmeye bırakalım.
Ocaktan almaya yakın maydanozları ekleyelim.
Şehriyeler pisince ocağı kapatalım. Afiyet olsun.
Tam Ölçülü Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı