Tam Ölçü İrmik Helvasi Tarifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı irmik
Fıstık
Şerbet için;
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Üzerine;
Fıstık
Tam Ölçü İrmik Helvasi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İki üç yemek kaşığı tereyağını yarım çay bardağı sıvı yağını tavaya alıp eritiyoruz. Üzerine fıstıkları ve bir su bardağı irmiği döküyoruz. Bir 20 dakika kavuruyorum rengi pembeleşene kadar.
Ayrı bir tencerede ise şerbetini kaynatıyorum sütü suyu şekeri şeker eriyen kadar kaynatıyoruz. Şekeri erdiğinde altını kapatıyoruz.
Pembeleşen irmiğe yavaş yavaş şerbet ten ekliyoruz ki bu arada dikkatli olacağız aşırı sıçrama yapıyor.
Sonrada kapağını örtüp ara ara karıştırıyoruz beş dakikada şerbetini çekiyor zaten.
Sonra kapağına havlu kağıt kapatıp dinlendirip servis ediyoruz. Deneyecekler afiyet olsun
Tam Ölçü İrmik Helvasi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı irmik
Fıstık
Şerbet için;
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Üzerine;
Fıstık
Tam Ölçü İrmik Helvasi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İki üç yemek kaşığı tereyağını yarım çay bardağı sıvı yağını tavaya alıp eritiyoruz. Üzerine fıstıkları ve bir su bardağı irmiği döküyoruz. Bir 20 dakika kavuruyorum rengi pembeleşene kadar.
Ayrı bir tencerede ise şerbetini kaynatıyorum sütü suyu şekeri şeker eriyen kadar kaynatıyoruz. Şekeri erdiğinde altını kapatıyoruz.
Pembeleşen irmiğe yavaş yavaş şerbet ten ekliyoruz ki bu arada dikkatli olacağız aşırı sıçrama yapıyor.
Sonrada kapağını örtüp ara ara karıştırıyoruz beş dakikada şerbetini çekiyor zaten.
Sonra kapağına havlu kağıt kapatıp dinlendirip servis ediyoruz. Deneyecekler afiyet olsun
Tam Ölçü İrmik Helvasi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı