AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tam Kıvamında Revani Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tam Kıvamında Revani Tanımı İçin Materyaller
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
4 adet yumurta
1 paket vanilya tozu
1 paket kabartma tozu
Yarım limon kabuğu rendesi
Yarım portakal kabuğu rendesi
Tereyağı
Şerbeti için;
4 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
1 kesim limon
Üzeri için;
Antep fıstığı
Hindistan cevizi rendesi

Tam Kıvamında Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle revani şerbeti için bir tencereye su, şeker ve limonu alıp ocağa koyuyoruz.
Kısık ateşte 10 dk kadar kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp blenderla çırpıyoruz.
Yoğurt ve sıvı yağıda ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz.
Üstüne irmik, kabartma ve vanilya ek ediyoruz onları da uygunca blenderdan geçiriyoruz.
Un, limon kabuğu rendesi ve portakal kabuğu rendesini de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Hazırladığımız harcı tereyağıyla yağladığımız borcama alıyoruz.
Evvelden ısınmış alt üst ayarlı 170°c fırında pişiriyoruz.
Piştikten sonra 5 dk kadar soğutmaya bırakıyoruz.
Hazırladığımız şerbeti üstüne döküyoruz.
Revaniyi dilimleyip üstünü antep fıstığı ve hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Tam Kıvamında Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst