Tam Kıvamında Mıhlama Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
1 dolu yemek kaşığı mısır unu
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı süt
Tam Kıvamında Mıhlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kaşarı rendeleyip 1 su bardağı kadar ölçüyoruz.
Tereyağını tavaya alıp yakmadan iyice köpürtüyoruz( bu nokta çok önemli piştikten sonra tereyağının üste çıkmasını sağlıyor).
Tereyağı köpürdüğünde üzerine mısır ununu ekleyip rengi çok dönmeden yaklaşık 1 dk kadar kavuruyoruz.
Kavrulan una su ve suyu ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra kaşarı ilave edip bir tur iyice karıştırıyoruz ve kısık ateşte tereyağı üste çıkana kadar pişiriyoruz, tereyağı üste çıkınca mıhlamamız hazır afiyet olsun.
Tam Kıvamında Mıhlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
1 dolu yemek kaşığı mısır unu
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı süt
Tam Kıvamında Mıhlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kaşarı rendeleyip 1 su bardağı kadar ölçüyoruz.
Tereyağını tavaya alıp yakmadan iyice köpürtüyoruz( bu nokta çok önemli piştikten sonra tereyağının üste çıkmasını sağlıyor).
Tereyağı köpürdüğünde üzerine mısır ununu ekleyip rengi çok dönmeden yaklaşık 1 dk kadar kavuruyoruz.
Kavrulan una su ve suyu ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra kaşarı ilave edip bir tur iyice karıştırıyoruz ve kısık ateşte tereyağı üste çıkana kadar pişiriyoruz, tereyağı üste çıkınca mıhlamamız hazır afiyet olsun.
Tam Kıvamında Mıhlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı