Tam Kıvamında Lahana Sarması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tam Kıvamında Lahana Sarması Tanımı İçin Materyaller
1 büyük uzunluk lahana
1 kg pirinç
2 büyük uzunluk soğan
1 kg orta yağlı kıyma
Tuz
1’er yemek kaşığı biber ve domates salçası
1 orta uzunluk kase domates sosu yahut rendesi
Tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Zeytin yağı
1 çorba kaşığı kuyruk yağı
Yarım demet maydanoz

Tam Kıvamında Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Lahanalar yapraklara ayrılır tuzlu suda haşlanır.
Soğanlar yemeklik doğranır.
Soğanlar kavrulur.Soğanlar pembeleşince pirinç yıkanıp içine atılır ,biraz daha kavrulur.Birkaç kere çevrilir.
Akabinde baharatlar eklenip karıştırılır.
Çiğden kıyma eklenir.Kıyma yeterlice yedirilir.
Tuz ve maydanoz konur.
Haşlanan lahanalar kevgire konup suları düzgünce süzülür.
Lahana yaprakları enine kalın şeritlere ayrılıp birer tatlı kaşığı kıymalı harç konulup muska halinde sarılır.
Derin bir tencerenin tabanı yağlanır.
Boş ve haşlanmış lahana yaprağı ile kaplanır.
Söğüş soğan kıyılıp konulur.Sardığımız lahanalar dizilir.Lahanaların üstüne domates soslu salçalı sos eklenir.
En üste zeytinyağı ve tuz gezdirilir.
Kuyruk yağ kesimleri serpiştirilir.
Lahanaların üzerini kapatacak kadar ılık su eklenir.
Evvel harlı ateşte sonra kısık ateşte 40 dakika kadar pişirilir.
Daha sonra demlenmeye bırakılır.Afiyet olsun.
Tam Kıvamında Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst