Tam Kıvamında İrmik Helvası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tam Kıvamında İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker (Şekerli sevenler için 3 kaşık daha fazla koyulabilir)
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağından az sıvı yağ
Ortası için;
Sade dondurma

Tam Kıvamında İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbeti için; süt, su ve şekeri küçük bir tencereye alıp, şeker ereyine kadar ısıtıp, altını kapatalım. Başka bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritip üzerine irmiği ek ederek kavuralım.
İrmiğin rengi dönene kadar orta ateşte daima kavurmaya devam edelim. İstediğimiz rengi alınca hazırladığımız şerbeti yavaş yavaş ek edip bir yandan karıştıralım.
Şerbetin tamamını dökünce altını kısıp çekmesini bekleyelim. Tatlımız çekince kapağı kapalı biçimde 5-10 dakika dinlendirelim akabinde servise hazırdır. Bir kaseye streç serip, helvadan 3-4 kaşık koyalım.
Ortasına dondurma ekleyip tekrar üzerine 3-4 kaşık helva koyup kaşıkla düzeltelim ve servis tabağına karşıt çevirelim. Dilersiniz cevizle süsleyebilirsiniz, afiyet olsun
Tam Kıvamında İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst