Tam Kıvamında Gelin Pastası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tam Kıvamında Gelin Pastası Tanımı İçin Gereçler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Islatmak için;
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya(isteğe bağlı)
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı dolusu un
2.5 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 paket kremşanti

Tam Kıvamında Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şeker ve yumurta düzgünce çırpılır. Kalan materyallerde eklenir.
Yağlanmış büyük uzunluk dikdörtgen borcama dökülür ve 180 derecelik evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. (ilk çıktığında kabarmış oluyor üzerine bıçak yardımıyla delikler açalım hem sütü çekmesi için hemde kabarıklığın inmesi için. ).
Kekimiz piştikten yaklaşık 3-4 dakika sonra süt ile ıslatalım.
Muhallebi için birinci evvel şeker, un ve nişasta alınır daha sonra süt yavaş yavaş bir yandan karıştırarak eklenir(bu sayede muhallebi topaklanmaz. ).
Muhallebi kaynayıp yoğunlaşınca soğumaya bırakalım ve soğuyan muhallebinin üzerine kremşantiyi boşaltıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. (çok koyu olursa yarım çay bardağı süt ek edebilirsiniz).
Muhallebiliyi kekimizin üstüne dökelim ve çokça hindistan cevizi serpelim.
Buzdolabına 3-4 saat kadar dinlendirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Tam Kıvamında Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst