Tam Kıvamında Enfes Turunç Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
35 adet turunç
2,5 kg şeker
Yarım adet limon
Biraz limon tuzu
4-5 adet karanfil
Tam Kıvamında Enfes Turunç Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Turunçların hepsi yıkanır. Sonra rendenin iri tarafıyla rendelenir daha sonra turunçların kabukları 3 eşit parçaya dilimlenip turunçtan ayrılır.
Kestiğimiz turunç kabuklarını rulo şekline getirip ipe geçirilir. İpin iki ucuda bağlanır. Ardından ipe geçirilen turunç kabukları tencereye konur. 1-2 defa kaynatılır ve acısı çıkması için suyu dökülür. 1 hafta boyunca suyu şeffaflaşana kadar değiştirilir.
Acısı çıktığında üzerine 2,5 kg şeker dökülür ve 4-5 saat bekletilir ardından 3 saat kaynatılır.
Kıvam aldıktan sonra yarım adet limon ve biraz limon tuzu konup ocaktan alınır. Soğuduktan sonra ipten çıkarıp kavanozlara doldurulur ve afiyetle yenir. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Tam Kıvamında Enfes Turunç Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
35 adet turunç
2,5 kg şeker
Yarım adet limon
Biraz limon tuzu
4-5 adet karanfil
Tam Kıvamında Enfes Turunç Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Turunçların hepsi yıkanır. Sonra rendenin iri tarafıyla rendelenir daha sonra turunçların kabukları 3 eşit parçaya dilimlenip turunçtan ayrılır.
Kestiğimiz turunç kabuklarını rulo şekline getirip ipe geçirilir. İpin iki ucuda bağlanır. Ardından ipe geçirilen turunç kabukları tencereye konur. 1-2 defa kaynatılır ve acısı çıkması için suyu dökülür. 1 hafta boyunca suyu şeffaflaşana kadar değiştirilir.
Acısı çıktığında üzerine 2,5 kg şeker dökülür ve 4-5 saat bekletilir ardından 3 saat kaynatılır.
Kıvam aldıktan sonra yarım adet limon ve biraz limon tuzu konup ocaktan alınır. Soğuduktan sonra ipten çıkarıp kavanozlara doldurulur ve afiyetle yenir. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Tam Kıvamında Enfes Turunç Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı