Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tam hastaneye kabul sozlesmesi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tam hastaneye kabul sözleşmesi nedir?​

Tam Hastaneye Kabul Sözleşmesi Hastane ile hasta arasındaki sözleşmedir. Hasta doğrudan hastaneye başvurur, hekimle sözleşme yapmaz. Hastane müsait olan hekimler arasında hastaya tercih hakkı sunabilir. Karma sözleşmedir.
Hasta muayene ne demek?
Muayene olmak, hekimin sağlıkla ilgili şikayeti olduğunu belirten kişiyi, hasta olan kişiyi veya sağlık durumunun belgelendirilmesi gereken kişiyi sağlık yönünden incelemesidir.
Hekimlik sözleşmesi ne zaman kurulur?
Hasta doğrudan hekime başvurduğunda ve hekim tarafından tedavi sözü verildiğinde veya tedaviye başlandığında aralarında bir “sözleşme” ilişkisi kurulmuş olur. Bu tedavi sözleşmesinin hukuki niteliğini açıklamak gereklidir. Her sözleşmede olduğu gibi, hasta ile hekim arasında da bir tür alacak-borç ilişkisi doğar.

Tedavi sözleşmesi ne demek?​

Tedavi sözleşmeleri, genellikle hasta ve hekim arasında, herhangi bir şekil şartına tabi olmadan, hastanın tedavi amacıyla hekime başvurması ile işin icrası mesleğin icabından olduğundan hekim hastanın bu icabını derhal reddetmedikçe kendiliğinden kurulur.
Muayenesi ne demek?
TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı “Gözden geçirme, araştırma, yoklama, kontrol” olan muayene, Arapça kökenlidir. Muayene tıp alanına; “Bir kimsenin hasta olup olmadığını veya hastalığın ne olduğunu araştırma” anlamına gelmektedir.
Hastaları muayene ve tedavi eden kimdir?
Hekim bu tedavinin uygulanmasında rehberlik, danışmanlık yapar. Kendisine başvuran hastayı muayene eder, değerlendirir, tanı koyar ve uygun tedaviyi order eder. Ancak, uygulanmayan hiçbir tedavi etkin değildir. Tedaviyi uygulamak ise, hastaya kalmıştır.
Genellikle hekim ile hasta arasında açık veya zımni olarak kurulmuş bir sözleşme bulunmaktadır. Hekim ile hasta arasında temelde güven ilişkisine dayanan bu sözleşme ile hekim teşhis ve tedavi etme, hasta veya temsilcisi ise bir bedel ödeme yükümlülüğü altına girmektedir. Bu sözleşmenin tarafları, hekim ile hastadır.
 
Geri
Üst