AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tam burslu universitede para odenir mi?

Editör

Yeni Üye

Tam burslu üniversitede para ödenir mi?​

Özel liselerde, özel üniversitelerde ve vakıf üniversitelerinde okumak isteyenler, yıllık olarak bir miktar para ödemek zorundadır. Ancak tam burslu üniversite okuyanlar, herhangi bir eğitim ücreti ödemezler. Zira bu ücret, üniversite ya da lise tarafından karşılanır.

Tam burslu üniversite burs kesilir mi?​

Okula girdiğiniz puan ile kazandığınız burslar başarısızlık durumunda kesilmez. Tercih bursu, öğrencinin kayıtlı olduğu ön lisans, lisans programının normal öğrenim süresince not ortalaması veya ders geçme gibi başarı şartları aranmaksızın devam eder.

Üniversite burs parası nasıl alınır?​

Üniversite burs parası nasıl alınır?
2021-2022 döneminde KYK burs ve kredi başvuruları, tamamen internet üzerinden yapılmaktadır. KYK sitesi üzerinden gerekli tarihler arasından yapılan burs başvuruları, değerlendirilir ve dönüş yapılır. Burs veya kredi almaya hak kazandıktan sonra E-Devlet üzerinden KYK taahhütnamesini onaylaman gerekmektedir.

Üniversite bursu hangi durumlarda kesilir?​

Üniversite bursu hangi durumlarda kesilir?
Bursun kesilmesinde yıl sonu ortalaması dikkate alınmaktadır. Not ortalaması 100’lük sistemde 53.33’ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir. Hazırlık sınıfında da sınıfı geçemeyenlerin bursu kesilir.

Burs kimlere verilmez?​

Burstan Yararlanamayacak Olan Öğrenciler
- Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
- Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
- Yabancı uyruklu öğrenciler,
- Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,

100 de 50 burslu ne demek?​

%50 ÖSYM İndirimli: ÖSYM kılavuzu’nda %50 indirimli olarak belirtilen programlardan birini tercih ederek Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne yerleştirilen öğrencilere sağlanan karşılıksız burstur. Bu bursa hak kazanan öğrencilerin eğitim ücretlerinden %50 indirim uygulanır.

Üniversite bursu nasıl kesilir?​

Üniversite bursu nasıl kesilir?
Eylül 2018’de KYK burs yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre not ortalaması 4’lük sistemde 2.00’nin altında olan öğrencilerin bursu kesilir. Not ortalaması 100’lük sistemde 53.33’ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir. Hazırlık sınıfında sınıfı geçemeyenlerin bursu kesilir.

Tam burslu üniversite okuyan öğrencilerin herhangi bir eğitim ücreti ödemesi gerekmez. Üniversite ya da lise tarafından karşılanan bu ücret, öğrencinin eğitim masraflarını karşılamak amacıyla verilen bir destektir. Bu sayede, öğrenciler maddi olarak rahatlayarak eğitimlerine odaklanabilirler.

Üniversite bursları genellikle öğrencilerin başarılarına bağlı olarak verilir ve belirli şartları içerebilir. Örneğin, bursun kesilmesi durumunda genellikle not ortalamasının belirli bir düzeyin altına düşmesi veya belirli bir dersten başarısız olunması gibi durumlar söz konusu olabilir.

Üniversite bursu almak için genellikle yükseköğretim kurumlarının veya devlet kurumlarının belirlediği başvuru süreçlerini takip etmek gerekir. Örneğin, KYK tarafından verilen burs ve krediler için başvuruların internet üzerinden yapıldığı belirli tarih aralıkları bulunmaktadır. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda, burs veya kredi almaya hak kazanan öğrenciler KYK taahhütnamesini onaylamak suretiyle bu destekleri almaya hak kazanırlar.

Bir öğrencinin üniversite bursu kesilmesi durumunda genellikle burs veren kurumun belirlediği kriterlere göre hareket edilir. Örneğin, başarı gerekliliklerinin karşılanmaması, not ortalamasının belirli bir sınırın altına düşmesi veya belirli koşulların yerine getirilmemesi durumlarında burs kesilebilir.

Bursun verilmemesi durumunda ise çeşitli kriterler olabilir. Örneğin, kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler, öğretim kurumuna kayıt tarihi itibariyle bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler, yabancı uyruklu öğrenciler veya polis akademisi ile askeri okul öğrencileri bazı kurallar gereği burs almaya hak kazanamayabilirler.

Geri