AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tam Buğday Unlu Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tam Buğday Unlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı
Lor
Maydanoz
Üzeri için;
Susam
Çörek otu

Tam Buğday Unlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün sıvıları ılık olacak biçimde kaba alıyoruz. Şekeri, yumurtanın beyazını sarısı üzerine tuzu ekliyoruz, üzerine mayayı ekliyoruz 3-4 dakika etkin olmasını bekliyoruz.
Ele yapışmayan bir kıvam olana kadar ununu ekliyoruz. 30-40 dk mayalamaya bırakıyoruz.
Bir yağlı kağıt üzerine istediğiniz formu ve iç harcını koyuyoruz ne isterseniz harç olarak ben tuzsuz lor ve maydanoz koydum.
Üzerine yumurta sarısı ve susam çörek otu ekleyip.
190 derecede evvelce ısıtılmış fırına 25 30 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
Tam Buğday Unlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst