AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tam Buğday Unlu Ekmek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tam Buğday Unlu Ekmek Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık süt
1/2 (yarım) su bardağı su
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
4 su bardağı tam buğday unu
Üzeri için :
Yumurta sarisi
Çörek otu

Tam Buğday Unlu Ekmek Tanımı Yapılışı

Süt, su, sıvı yağ, tuz, şeker bir kaba alınır ve çırpılır. Akabinde maya ek edilip tekrar çırpılır.
Akabinde un yavaş yavaş ek edilir ve yoğurulur.
Hamuru mayalanmaya bırakılır yaklaşık 40 dj mayalandırdım ben.
Mayalanan hamuru tezgaha alalım. Yapışmaması için az bir şey yağ sürülebilir.
Akabinde istediğiniz halde ekmeğe form verip tepside yaklaşık 20 dk mayalandırıp 200° derece fırına yaklaşık 40 dk pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra üzerine bir kaç damla su damlatılıp üzeri örtülür.
Soğuduktan sonra dilimlenir ve yenilir. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst