SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Tam Buğday Unlu Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
4 su bardağı tam buğday unu
1 tane yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı ılık su
Üzeri için;
2-3 yemek kaşığı yoğurt
Tam Buğday Unlu Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unumuzu yoğurma kabına alalım üzerine tuzu ekleyelim ve karıştıralım.
Orta kısmını havuz üzere açalım.
Mayamızı, şekeri ekleyelim üzerinede ılık suyu ekleyip yoğuralım 35-40 dakika kadar mayalandıralım.
Elimizi ıslatıp hamurun havasını yoğurarak alalım ve hafif unlanmış tezgaha koyalım eşit modüllere bölüp elimizle şekillendirelim.
Tepsiye yerleştirip üzerine nemli bir bez serelim 15- 20 dakika tepside mayalansın.
Bir fırın tepsisine yahut sağlam bir kaseye su ekleyip fırının alt tarafına koyalım.
Ekmeklerin üzerini fırça ile çırptığımız yoğurttan sürelim.
Üzerine kesikler atıp fırına koyalım 250 derecelik fırında pişirelim.
Fırındaki suyu ekmekler pişene kadar fırından almayın.Afiyet olsun.
Tam Buğday Unlu Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 su bardağı tam buğday unu
1 tane yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı ılık su
Üzeri için;
2-3 yemek kaşığı yoğurt
Tam Buğday Unlu Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unumuzu yoğurma kabına alalım üzerine tuzu ekleyelim ve karıştıralım.
Orta kısmını havuz üzere açalım.
Mayamızı, şekeri ekleyelim üzerinede ılık suyu ekleyip yoğuralım 35-40 dakika kadar mayalandıralım.
Elimizi ıslatıp hamurun havasını yoğurarak alalım ve hafif unlanmış tezgaha koyalım eşit modüllere bölüp elimizle şekillendirelim.
Tepsiye yerleştirip üzerine nemli bir bez serelim 15- 20 dakika tepside mayalansın.
Bir fırın tepsisine yahut sağlam bir kaseye su ekleyip fırının alt tarafına koyalım.
Ekmeklerin üzerini fırça ile çırptığımız yoğurttan sürelim.
Üzerine kesikler atıp fırına koyalım 250 derecelik fırında pişirelim.
Fırındaki suyu ekmekler pişene kadar fırından almayın.Afiyet olsun.
Tam Buğday Unlu Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı