Tam Buğday Unlu Ekmek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tam Buğday Unlu Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
4 su bardağı tam buğday unu
1 tane yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı ılık su
Üzeri için;
2-3 yemek kaşığı yoğurt

Tam Buğday Unlu Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unumuzu yoğurma kabına alalım üzerine tuzu ekleyelim ve karıştıralım.
Orta kısmını havuz üzere açalım.
Mayamızı, şekeri ekleyelim üzerinede ılık suyu ekleyip yoğuralım 35-40 dakika kadar mayalandıralım.
Elimizi ıslatıp hamurun havasını yoğurarak alalım ve hafif unlanmış tezgaha koyalım eşit modüllere bölüp elimizle şekillendirelim.
Tepsiye yerleştirip üzerine nemli bir bez serelim 15- 20 dakika tepside mayalansın.
Bir fırın tepsisine yahut sağlam bir kaseye su ekleyip fırının alt tarafına koyalım.
Ekmeklerin üzerini fırça ile çırptığımız yoğurttan sürelim.
Üzerine kesikler atıp fırına koyalım 250 derecelik fırında pişirelim.
Fırındaki suyu ekmekler pişene kadar fırından almayın.Afiyet olsun.
Tam Buğday Unlu Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst