AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tam Buğday Ekmeği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3,5 su bardağı tam buğday unu

Tam Buğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçleri karıştırıp güzelce yoğurun
1 saat mayalandırın.
Mayalandıktan sonra tekrar yoğurun, gerekirse un ekleyebilirsiniz.
Şekil verdikten sonra yağlı kâğıt ile birlikte pişirme kabına alalım.
Üzerine un serpip kesikler atalım.
30 dk üzeri kapalı formda mayalandıralım.
180 derece fırında 40 dk kapağı kapalı biçimde pişirelim.
40 dk dan sonra 15 dk kapağı açık halde pişirelim.
Afiyet olsun.

Tam Buğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst