AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tam Buğday Bebek Ekmeği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tam Buğday Bebek Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık su (peynir altı suyu da olur)
1 paket instant maya
3 su bardağı tam buğday unu
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tam Buğday Bebek Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Merhaba hanımlar
Ilık olan suyumuzu maya ile birlikte kaba koyup mayanın etkinleşmesi için şöyle bir karıştırıyoruz.
Üzerine unu yavaş yavaş ek ediyoruz. Un koyarken bardağı silme doldurmayın 1 parmak eksik halde koymanızı tavsiye ederim.
Zeytinyağını da koyup yoğurmaya başlıyoruz.
Ele yapışmayan bir hal aldığında kabın üzerini streç ile kapayıp havluyla sarıyoruz.
1-1,5 saat bekledikten sonra mayalanan hamurdan eşit kesimler koparıp biçim vererek 200 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
Rengi dönüp ekmeklerin altı da kızardığında pişmiş demektir.
Ekmekler tepsideyken elimizle üzerlerine su sıçratıyoruz ki yumuşak olsun.
Soğuduğunda ben ekmeklerin tazeliğini müdafaası için streç ile sararak koruma ediyorum. Dilerseniz buzdolabında da saklayabilirsiniz.Afiyet bal şeker olsun
Tam Buğday Bebek Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst