AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Talep ve siparis yonetimi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Talep ve sipariş yönetimi nedir?​

Sipariş yönetimi, bir firmanın siparişin teslimi ve sonrasındaki tüm işlemleri otomatik bir şekilde idare etmesine imkan tanımaktadır. Sipariş yönetimi uygulamayan firmaların ise siparişin oluşma anından müşteriye teslim edilme sürecine kadar olan tüm aşamaları manuel olarak gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Depo yönetimi nedir lojistik?​

Depo yönetimi, depo ve sevkiyat sistemini etkin ve verimli bir biçimde işletebilme sanatıdır. Depolar ve malzeme taşıma sistemleri, mal akışında temel unsurlar olup gönderen ile alıcı arasındaki bağlantıyı tesis ve organize ederler. Aşılması gereken önemli bir sorun, sistemin hatasız uygulanmasıyla ilgilidir.
Lojistikte sipariş işleme nedir?
Sipariş işleme maliyet minimizasyonunu sağlarken müşteri istek ve ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaçlayan bir ağ ve sürecin tasarlanmasıdır. Bu süreç lojistik faaliyetlerin yanı sıra tedarikçi ve müşterilerin isteklerinin koordinasyonu gözetilerek uygulanmalıdır.
Sipariş temeline dayalı sistem nedir?
Siparişe dayalı üretimde ilk olarak müşteriden talep gelir sonra talebin özellikleri belirlenerek üretim planlama yapılır. Siparişe dayalı üretimde bütün hammaddeler, yarı mamuller ve bileşen ürünleri müşterinin siparişine göre temin edilmek zorundadır.

Sipariş lojistiği nedir?​

Sipariş Yönetimi: Talep ya da siparişlerin karşılanması, fiyatlandırılması, kaydının tutulması, stokların kontrolü, stok tahsisinin yapılması ya da üretim/satın alma gereksinimlerinin ilgili yerlere bildirilmesi, sipariş takibi yapılması, teslimatın ve tahsilatın izlenmesi sürecidir.

Depo yönetimi nasıl olur?​

Yeni başlayanlar için depo yönetimi ipuçları
- Sipariş ettiğiniz ve teslim aldığınız ürün adetlerinin kontrollerini yapın.
- Ürün kodu ve barkod sistemi kullanın.
- Raflarınızı düzenleyin.
- Ürün isimlerinizi açık ve net bir şekilde ayarlayın.
- Sattığınız ürünlerin kaydını tutun.
- Stok kayıtlarınızı haftalık olarak kontrol edin.
Depo yönetiminin lojistik faaliyetler için önemi nedir?
Müşteri siparişlerinin büyük ölçüde sağlıklı karşılanmasını sağlar, FIFO, LIFO, FEFO • Özel koşullara sahip stokların izlenmesi imkanını sağlar, • Birimler arası entegrasyonu sağlar, • İşletme maliyetlerini azaltarak gelir artışı sağlar.
 
Geri
Üst