AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Talasli isleme uretimden imalattan ayiran ozellik nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Talaşlı işleme üretimden imalattan ayıran özellik nedir?​

Talaşlı işleme çeşitli geometrilere ve özelliklere sahip parçaları işleme kabiliyetinde olduğu için tüm imal usulleri arasında en çok yönlü ve hassas olanıdır. Malzeme kaybının fazla olması ve işlem süresinin uzunluğu talaşlı imalatın olumsuz yönleridir.

Geleneksel olmayan imalat yöntemleri nelerdir?​

Çizelgele- Yayınlanmış Geleneksel Olmayan Yapım Yöntemleri
Alışılmamış imalat yöntemleri nelerdir?
Bu geleneksel yöntemlere ek olarak malzemenin kaldırılmasında diğer mekanizmaları kullanıldığı yöntemler vardır. Bunlara ‘Alışılmamış İmalat Yöntemleri’ denir. Malzemenin uzaklaştırılmasında mekanik, ısı, elektriksel veya kimyasal enerji tekniklerini kapsar. Bu yöntemlerde kesici takım kullanılmaz.

Torna ve Freze arasındaki fark nedir?​

Tornalama tezgahında kesiciler yani takım sabit iken, parça dönme veya ilerleme hareketi yapıyordu. Ancak Frezeleme makinasında durum biraz daha farklı. Burda ise kesiciler yani takım hareket ederken iş parçası sabit kalıyor. Haliyle parça üzerine kanal vb. işlemler açılması bu makine ile daha kolay hale geliyor.

Talaşlı ve talaşsız üretim arasındaki fark nedir?​

Talaşlı ve talaşsız imalat yöntemleri olmak üzere genel olarak ikiye ayrılır. Talaşlı imalat yöntemleri, tornalama, frezeleme, matkapla delme, taşlama olarak genelleştirilebilir. Talaşsız imalat yöntemleri ise genel olarak, döküm, dövme, soğuk/sıcak çekme, ekstrüzyon ve sac metal işleme olarak ayrılabilir.
Geleneksel üretim yöntemleri nedir?
Alışılmış ya da geleneksel üretim yöntemlerinde; parça ile takım arasındaki temas ve hareketin sonucunda talaş kaldırılır. Bu şekilde üretilmesi planlanan parçalarda çeşitli tezgah ve takımlar arasından seçim yapılır. Ayrıca temas sırasında oluşan kuvvetler, takım aşınması veya tırlama gibi problemler doğurur.

Geleneksel talaşlı imalat yöntemleri nelerdir?​

Geleneksel talaşlı imalatın altı yöntemi vardır. Bunlar; Tornalama. Matkap ile Delme….Geleneksel imalat yöntemleri şöyledir;

Mekanik enerji kullanan alışılmamış imalat yöntemleri nelerdir?​

Mekanik enerjili yöntemlerin içinde en geniş endüstriyel uygulama alanı bulmuş yöntemler, Ultrasonik İşleme USM, Aşındırıcı su jeti ile işleme AWJM, Basınçlı su jeti ile işleme WJM, Aşındırıcı jet ile işleme AJM yöntemleridir. Diğer yöntemler özel endüstriyel uygulamalarda kullanılmaktadır.
Ileri imalat yöntemleri nelerdir?
Hali hazırda endüsriyel uygulamada kullanılan 50 kadar ileri imalat yönteminden başlıcaları şunlardır;

Freze torna ne demek?​

Torna Tezgahları ile Freze Tezgahları arasında yakın bir bağ vardır. İkisi de talaş kaldırma ve delme işlemleri yapabilir. Aralarındaki fark ise; tornada işlenecek parça dönerken, tezgah kesicileri sabittir. Frezede ise işlenecek parça sabit olup, tezgahın kesicileri parça üzerinde hareket eder.
 
Geri
Üst