AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Taksit yasakli sektorler hangileri?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Taksit yasaklı sektörler hangileri?​

Basılı ve külçe halinde olan kuyum harcamaları, Telekomünikasyon, doğrudan pazarlama ile ilgili harcamalar, yurt dışında yapılan harcamalar ve yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, kozmetik, ofis malzemesi ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin …

Kredi kartı taksit ödeme nasıl yapılır?​

Kredi kartı taksit ödeme nasıl yapılır?
Kredi kartı taksitli alışveriş mantığı, yapılan taksitli “alışveriş tutarının tamamının” kredi kartının limitinden düşülerek, aylık taksitler şeklinde ödenmesi ve ödeme yapılan tutar kadar kredi kartı limitinin açılması şeklinde ifade edilebilir.

Kredi kartı ile en fazla kaç taksit?​

Kredi kartı ile en fazla kaç taksit?
BDDK’dan yapılan açıklamaya göre, kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinin, basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda 6 aydan 3 aya, mobilya ve elektrikli eşya alımlarında 12 aydan 9 aya indirilmesine karar verildi.

Ziraat Bankası kredi kartı sonradan taksitlendirme nasıl yapılır?​

Sonradan taksitlendirme işlemi Bankkart Mobil, Ziraat Mobil, İnternet Şubesi veya Müşteri İletişim Merkezi (0850 258 00 00) aracılığı ile gerçekleştirilebilecektir. Sonradan taksitlendirme talebi alınan bir işlemin ilgili hesap döneminde dönem içi işlemlere girmesi halinde taksitlendirme süreci tamamlanabilmektedir.

Kredi kartında nelere taksit yok?​

Kredi kartında nelere taksit yok?
Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek kuyum, telekomünikasyon, doğrudan pazarlama ile ilgili harcamalar, yurt dışında yapılan harcamalar ve, yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, kozmetik, ofis malzemesi ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin …

Hangi harcamalar Taksitlendirilemez?​

Hangi harcamalar Taksitlendirilemez?
İlgili yasal düzenleme gereği yemek (ör: restoran), gıda (ör: market), alkollü içecek, akaryakıt (ör: benzin/mazot), telekomünikasyon (ör: cep telefonu), kozmetik, ofis malzemeleri ve yurt dışı alışverişleri ile hediye kart, hediye çeki alımları taksitlendirilemez.
Yapı Kredi Taksit nasıl yapılır?​
Peşin alışverişlerinizi taksitlendirme başvurunuzu, World Mobil, Yapı Kredi Mobil üzerinden, Yapı Kredi İnternet Şubesi’nden veya işlem anında cep telefonunuza gönderilen SMS ile yapabilirsiniz. Taksitli alışverişlerinize World Mobil Yapı Kredi Mobil ve Yapı Kredi İnternet Şubesi üzerinden taksit ekleyebilirsiniz.

Taksit nedir sözlük anlamı?​

Taksit nedir sözlük anlamı?
(ﺗﻘﺴﻴﻂ) i. (Ar. ḳisṭ “miktar, ölçü”den taḳsіt) Bir borcun belli zaman ve belli miktarlarda ödenecek olan kısımlarından her biri.

Kuyum sektörü kaç taksit?​

Kuyum sektörü kaç taksit?
Buna göre basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda taksit sayısı 6 aydan 3 aya indirildi. Mobilya ve beyaz eşya alımında kredi kartına taksit 12 aydan 9 aya düşürülürken, TV alımında fiyatı 5 bin TL ve üzerinde olanlar için taksit 4 ay oldu.

Kredi kartı ile cep telefonu alınabilir mi?​

Günümüzde ilerleyen teknolojiyle birlikte kredi kartına taksitle cep telefonu satın alma durumu yasal olarak çıkarılmış bir karar ile yasaklanmıştır. Yasak teknoloji mağazaları içerisinde kredi kartı kullanarak herhangi bir alışveriş yapmak isteyenler için yer almaktadır.

Ziraat Bankkart taksit oluyor mu?​

Ziraat Bankkart taksit oluyor mu?
Bankkart üye iş yerlerinde kartınızın kredi kartı özelliği ile taksitli alışveriş yapabilirsiniz. Bankkart’ınızın Banka kartı tarafı ile de anlaşmalı üye iş yerlerimizde taksitli alışveriş yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bankamız aylık ödemeli KMH ürünü sahibi olmanızdır.

Ziraat Bankası sonradan taksit kaç?​

Ziraat Bankası sonradan taksit kaç?
Bireysel Bankkartların kredi kartı özelliği ile yapılan 250 – 5.000 TL aralığındaki işlemler, yasal taksit sınırları çerçevesinde azami 4 aya kadar faizsiz olarak sonradan taksitlendirilebilmektedir.
 
Taksit yasaklı sektörler arasında basılı ve külçe halinde olan kuyum harcamaları, telekomünikasyon, doğrudan pazarlama ile ilgili harcamalar, yurt dışında yapılan harcamalar, yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, kozmetik, ofis malzemeleri, hediye kartı, hediye çeki gibi somut bir mal veya hizmet içermeyen ürünler yer almaktadır. Bu tür harcamalar genellikle taksitlendirilemez.

Kredi kartı taksitli alışveriş işlemi, yapılan alışveriş tutarının kredi kartı limitinden düşülerek aylık taksitlerle ödenmesi ve ödenen tutar kadar kredi kartı limitinin açılması şeklinde gerçekleşir. Ancak belirli sektörlerde taksitlendirme süreleri kısıtlanabilir. Örneğin, BDDK'nın açıklamasına göre basılı ve külçe olmayan kuyumla ilgili harcamalarda 6 aydan 3 aya, mobilya ve elektrikli eşya alımlarında 12 aydan 9 aya taksit imkanı sağlanabilmektedir.

Kredi kartıyla taksit yapılmayan harcamalar arasında yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, telekomünikasyon, kozmetik, ofis malzemeleri, yurt dışı alışverişleri ile hediye kartı ve hediye çeki alımları bulunmaktadır.

Sonradan taksitlendirme işlemi genellikle Ziraat Bankası gibi bankaların mobil uygulamaları, internet şubesi veya müşteri iletişim merkezi aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Sonradan taksitlendirme talebi alınan bir işlemin ilgili hesap döneminde dönem içi işlemlere girmesi halinde taksitlendirme süreci tamamlanabilir.

Kuyum sektöründe taksit sayıları belirli zamanlarda değişebilir. Örneğin, basılı ve külçe olmayan kuyumla ilgili harcamalarda taksit sayısı 6 aydan 3 aya indirilebilir.

Cep telefonu alımlarında kredi kartına taksit uygulaması yasaklanmış olabilir. Günümüzde ilerleyen teknoloji ile birlikte bu tür alımların taksitlendirilmesi belirli yasal düzenlemelerle kısıtlanabilir.

Ziraat Bankkart kullanıcıları belirli limitler dahilinde kredi kartı özelliği ile işlemlerini taksitlendirebilirler. Bireysel Bankkartların kredi kartı özelliği ile yapılan işlemler, yasal taksit sınırları çerçevesinde azami 4 aya kadar faizsiz olarak sonradan taksitlendirilebilmektedir.
 
Geri
Üst