SoruCevap
Yeni Üye
Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi, İstanbul’da hangi bölümler var? Bölümler arasında dahiliye, genel cerrahi, ortopedi, göğüs hastalıkları ve kadın doğum bulunmaktadır. Ayrıca çocuk sağlığı ve hastalıkları, dermatoloji, nöroloji, göz hastalıkları ve kardiyoloji gibi birçok uzmanlık alanı mevcuttur. Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi, kaliteli sağlık hizmeti sunmak amacıyla modern tıbbi cihazlara ve teknolojik altyapıya sahiptir. Hastaların sağlık sorunlarına doğru teşhis ve tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi, deneyimli doktorlar ve uzman sağlık personeli ile hizmet vermektedir.
İçindekiler
Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nde göz bölümü mevcuttur.
Üroloji bölümü, Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hizmet vermektedir.
Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nde dermatoloji bölümü bulunmaktadır.
Kulak burun boğaz bölümü, Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hizmet vermektedir.
Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nde psikiyatri bölümü mevcuttur.
İçindekiler
Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi Hangi Bölümler Var?
Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi, birçok farklı bölüm ve uzmanlık alanıyla hizmet veren bir sağlık kuruluşudur. Hastanede bulunan başlıca bölümler şunlardır:
1. Dahiliye Bölümü
Dahiliye bölümü, iç hastalıklarıyla ilgilenen ve tanı, tedavi ve takibi gerçekleştiren bir bölümdür. Bu bölümde, kalp-damar hastalıkları, endokrinoloji, gastroenteroloji, nefroloji gibi alt uzmanlık alanları da yer almaktadır.
2. Cerrahi Bölümü
Cerrahi bölümü, ameliyat gerektiren hastalıkların tanı ve tedavisini yapan bir bölümdür. Genel cerrahi, ortopedi, üroloji, beyin cerrahisi, göğüs cerrahisi gibi farklı cerrahi alt dalları bulunmaktadır.
3. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü
Kadın hastalıkları ve doğum bölümü, jinekolojik sorunların yanı sıra gebelik takibi ve doğum hizmetleri sunan bir bölümdür. Bu bölümde, üreme sağlığı, infertilite, menopoz gibi konular da ele alınır.
4. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü
Çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümü, 0-18 yaş arası çocukların sağlık sorunlarıyla ilgilenir. Bu bölümde pediatri, neonatoloji ve çocuk enfeksiyon hastalıkları gibi alt uzmanlık alanları da bulunur.
5. Göz Hastalıkları Bölümü
Göz hastalıkları bölümü, gözle ilgili rahatsızlıkları teşhis eden ve tedavi eden bir bölümdür. Bu bölümde katarakt, glokom, retina hastalıkları, göz tansiyonu gibi konulara odaklanılır.
6. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü
Kulak burun boğaz hastalıkları bölümü, kulak, burun ve boğazla ilgili sorunların tanı ve tedavisini yapan bir bölümdür. Bu bölümde işitme kaybı, sinüzit, bademcik ve geniz eti gibi sorunlar ele alınır.
7. Nöroloji Bölümü
Nöroloji bölümü, sinir sistemi hastalıklarıyla ilgilenen bir bölümdür. Bu bölümde migren, felç, epilepsi, Parkinson hastalığı gibi rahatsızlıkların teşhisi ve tedavisi yapılmaktadır.
8. Psikiyatri Bölümü
Psikiyatri bölümü, ruh ve sinir hastalıklarıyla ilgilenen bir bölümdür. Bu bölümde depresyon, anksiyete bozuklukları, bipolar bozukluk gibi rahatsızlıkların tedavisi ve psikoterapi hizmetleri sunulmaktadır.
9. Radyoloji Bölümü
Radyoloji bölümü, görüntüleme yöntemleri kullanarak hastalıkların tanısını koyma ve değerlendirme sürecini yürüten bir bölümdür. Bu bölümde röntgen, ultrason, manyetik rezonans görüntüleme (MR) gibi yöntemler kullanılmaktadır.
10. Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü
Enfeksiyon hastalıkları bölümü, enfeksiyon kaynaklı hastalıkların teşhis ve tedavisini yapan bir bölümdür. Bu bölümde HIV/AIDS, hepatit, tüberküloz gibi hastalıkların tedavisi ve kontrolü sağlanır.
11. Dermatoloji Bölümü
Dermatoloji bölümü, cilt hastalıklarıyla ilgilenen bir bölümdür. Bu bölümde sedef hastalığı, egzama, akne, deri kanseri gibi cilt sorunlarına yönelik tedavi ve bakım hizmetleri sunulur.
12. Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü
Ortopedi ve travmatoloji bölümü, kemik, eklem ve kas sistemiyle ilgilenen bir bölümdür. Bu bölümde kırıklar, çıkıklar, romatizmal hastalıklar, spor yaralanmaları gibi sorunlarla ilgilenilir.
13. Üroloji Bölümü
Üroloji bölümü, idrar yolu hastalıkları ve erkek üreme sağlığıyla ilgilenen bir bölümdür. Bu bölümde prostat hastalıkları, idrar kaçırma, böbrek taşı gibi sorunların teşhis ve tedavisi yapılır.
14. Kardiyoloji Bölümü
Kardiyoloji bölümü, kalp ve damar hastalıklarıyla ilgilenen bir bölümdür. Bu bölümde koroner arter hastalığı, kalp yetmezliği, hipertansiyon gibi rahatsızlıkların tanısı ve tedavisi gerçekleştirilir.
15. Nefroloji Bölümü
Nefroloji bölümü, böbrek hastalıklarıyla ilgilenen bir bölümdür. Bu bölümde böbrek yetmezliği, böbrek taşı, idrar yolu enfeksiyonları gibi sorunlara yönelik tedavi ve takip hizmetleri sunulur.
16. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü
Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü, kas-iskelet sistemi hastalıklarının tedavi ve rehabilitasyonunu gerçekleştiren bir bölümdür. Bu bölümde fizik tedavi, rehabilitasyon programları, masaj, elektroterapi gibi yöntemler kullanılır.
17. Anesteziyoloji ve Reanimasyon Bölümü
Anesteziyoloji ve reanimasyon bölümü, ameliyat öncesi ve sonrası hastaların anestezi ve yoğun bakım ihtiyaçlarını karşılayan bir bölümdür. Bu bölümde genel anestezi, lokal anestezi, sedasyon gibi yöntemler uygulanır.
18. Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü
Ağız ve diş sağlığı bölümü, diş hastalıklarının tanı ve tedavisini yapan bir bölümdür. Bu bölümde diş çekimi, kanal tedavisi, diş protezleri gibi işlemler gerçekleştirilir.
19. Nükleer Tıp Bölümü
Nükleer tıp bölümü, radyoaktif maddeler kullanarak hastalıkların tanı ve tedavisini yapan bir bölümdür. Bu bölümde kemik sintigrafisi, PET-CT taraması, tiroid sintigrafisi gibi testler uygulanır.
Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi Hangi Bölümler Var?
Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nde dahiliye bölümü bulunmaktadır. |
Acil servis, Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nin önemli bir bölümüdür. |
Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nde genel cerrahi bölümü mevcuttur. |
Kadın doğum bölümü, Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hizmet vermektedir. |
Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nde ortopedi bölümü bulunmaktadır. |
Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nde göz bölümü mevcuttur.
Üroloji bölümü, Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hizmet vermektedir.
Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nde dermatoloji bölümü bulunmaktadır.
Kulak burun boğaz bölümü, Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hizmet vermektedir.
Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nde psikiyatri bölümü mevcuttur.