- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 128.828
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Taksi rüsum belgesi nedir?
Yapılan yeni düzenlemelere göre servis taşımacılığı, otobüs işletmesi, dolmuş ve taksi şoförlüğü yapan kişiler için çıkarılması zorunlu olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından belirli şartları yerine getiren kişilerin alması gereken belgedir.Istanbul Taksiciler nereye şikayet edilir?
444 15 23 numaralı telefondan hizmet veren hat. istanbul taksiciler esnaf odası tarafından kurulmuş ve 24 saat hizmet verdiği belirtiliyor.
IBB taksi şoför kartı nasıl alınır?
Müracaat tarihi itibariyle şoförlük mesleğini geçim kaynağı olarak seçtiğini belirten imzalı beyanname (Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden temin edilebilir), T.C. Kimlik Numaralı Kimlik Belgesi, Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi (https://tuhim.ibb.gov.tr/Sisteminde Aktif Olması Gerekmektedir).IBB taksi ne demek?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Akıllı Şehir” konseptine milli yazılımla yeni bir vizyon getiren “İTAKSİ” projesi, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı tarafından tanıtıldı. Proje, zamandan ve yakıttan tasarruf sağlayacak ve istanbulkart ile otomatik ödeme imkanı sunacak.
Vatandaşlar, taksi konusunda sorun yaşamaları halinde Taksiciler Esnaf Odası’nın kendine ait olan 444 15 23 numaralı telefonunu arayabileceklerini belirtti.
Taksinin özelliği nedir?
Taksi, şoför ve taksici tarafından kullanılan, daha çok kent içinde ya da yakın çevresinde bir yerden bir yere gitmek için tutulan ulaşım aracıdır. Genellikle sarı renkli ticari araçtır. Taksi durağı’ndan veya telefon ve uygulama ile çağrılarak alınan taksi, arabası olmayanlar için kolaylık sağlar.
Taksicilik kartı nasıl alınır?
Şöför kartı için istenen belgeler sırasıyla;- Ehliyet Fotokopisi.
- Sağlık Raporu.
- Psikoteknik Raporu.
- Sürücü ceza / iptal dökümü (Ehliyet GBT’si)
- Biyometrik fotoğraf.
- Alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığı raporu (Sistem tarafından hastane seçimi yapılabiliyor)
Taksi src kaç istiyor?
SRC 1 belgesi alan şoförlerin SRC 2 belgesi almaları gerekmez, çünkü SRC 1 belgesi olan şoförler aynı zamanda SRC 2 belgesine de sahip olurlar. Dolmuş şoförleri, taksi şoförleri, okul servisi ya da personel servisi şoförleri, şehir içi ya da şehirlerarası otobüs kullanan şoförler SRC 2 belgesi almalıdır.