AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Takintili asik nasil olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Takıntılı aşık nasıl olur?​

Takıntılı aşk, kişinin yaşamış olduğu geçmiş travmalarının yarattığı kompleksli düşüncelerin aşk ilişkisine yansıması ile oluşur. Aşık, aşık olduğu kişiye yani maşuka aşırı bir tutku ve arzu duyar, onsuz olamayacağına, yapamayacağına inanır ve ayrılık gündeme geldiğinde aşırı bir kaygı, endişe ve mutsuzluk yaşar.
Saplantılı insanlar nasıl olur?
Saplantılı insan güvensizlik duygusu taşır. Zihni sürekli aynı kişiyle meşguldür. Her an o kişiyle konuşmak ister, yaptığı işe kendini veremez. Saplantılı insanın içini kemiren şüpheler, cevaplanmayan sorular, aşık olduğunu sandığı kişi tarafından sevilmediğine dair düşünceleri vardır.

Birisine takıntılı olduğunu nasıl anlarız?​

Partnerinizin size takıntılı olduğunu gösteren 8 işareti yazdık.
- Özellikle başkalarının yanında sınırlarınıza saygı duymazlar.
- Size vakit ayırmaya çalışmazlar.
- 3. Çok fazla ilgi isterler.
- Sizi, kendine zarar vermekle tehdit eder.
- Her zaman en yakın olduğunuz kişiyi kıskanırlar.
- Her zaman en kötü ihtimalleri düşünürler.
Birine aşık olduğunu nasıl anlarsınız?
Uykusuzluk, kalp çarpıntısı, iştahsızlık, ağlama ya da gülme nöbetleri, el terlemesi, baş dönmesi, aşkın fiziksel göstergeleridir. Sürekli yanında olma isteği, bitmeyen özlem, kıskançlık, başkasıyla paylaşamama gibi olgular da aşkın ruhsal belirtileridir.
Obsesyon halk arasında takıntı veya saplantı diye de adlandırılan bir rahatsızlık belirtisidir. Kişinin elinde olmadan, istenmeden akla gelen ve kişiye aşırı rahatsızlık veren düşüncelerdir. Mesela mikrop veya kir bulaştığı düşüncesi bir obsesyondur.
Saplantılı aşk nasıl tedavi edilir?
Takıntılı aşk bozukluğu için uygulanan psikoterapi yöntemleri ise bilişsel davranışçı psikoterapi, çocuklar için oyun psikoterapisi, konuşma psikoterapisi ve diyalektik davranışçı psikoterapidir. Bu gibi rahatsızlıklarda bireyin durumunun farkında olarak bir uzmana danışması oldukça önemlidir.

Takıntı mı sevgi mi?​

Aşkta güven, aidiyet, coşku söz konusudur, takıntılı ilişkide ise bir diğerinin hayatını işgal etme, güvensizlik, kendi ihtiyacını ön planda tutma ve onu yok sayma gibi duygular ön plandadır. Aşkta sevgi, sevecenlik, paylaşım ön planda iken, takıntılı ilişkide öfke, korku ve sonucunda şiddet ön planda olabilir.
 
Geri
Üst