AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Takdir belgesi bir ise yariyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Takdir belgesi bir işe yarıyor mu?​

Hiç bir işe yaramaz. Lise ortalaması önemsiz demiyorum üniversiteye girerken önemli tabı ama önemli olan ortalamadır işte. Ek puan alırken ne belgesi aldığına değil diploma notuna bakıyorlar takdir teşekkür sadece kağıt parçası.

Takdir Teşekkür almak ne işe yarar?​

Takdir Teşekkür almak ne işe yarar?
TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ NEDİR? Takdir ve teşekkür belgesi, öğrencilerin ders notuna bağlı olarak verilen belgedir. Öğrencilerin Teşekkür belgesi alabilmeleri için gereken karne notlarının 70,00 – 84,00 arasında olması gerekmektedir. Takdir belgesi alabilmek için ise 85,00 ve bunun üzerinde bir not olması gerekir.

Takdir belgesi almak ne işe yarar?​

Takdir belgesi almak ne işe yarar?

Takdir almak için notların kaç olması gerekiyor?​

70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi, 85,00 ve daha üstü bir puana sahip olanlar takdir belgesi, Ortaöğrenim süresince en az 3 öğretim yılı dönemleri boyunca takdir belgesi almış olanlar da üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.

Karnede 1 olursa takdir alınır mi?​

Karnede 1 olursa takdir alınır mi?
Derslerin ağırlıklı ortalaması ; 85,00 ve daha yukarı olan öğrenciler takdir belgesi, Lisede en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir. Bu durumda ortalaması tutması durumunda karnede 2 olursa takdir alınır, karnede 1 varsa teşekkür alınmaz.

Takdir almak için 2 olur mu?​

Takdir almak için 2 olur mu?
Peki karnesinde 2 notu olan öğrenci takdir belgesi ve teşekkür belgesi alabilir mi? Takdir ve teşekkür almak için Türkçe ve Matematik derslerinin ortalaması en az 3 olmalıdır. Karne not ortalaması 75 üzeri ise Teşekkür belgesi alabilir. Aynı şekilde karne notu ortamalası 85 üzeri ise de takdir belgesi alabilecek.

Karnede 44 olursa teşekkür alınır mı?​

Derslerin ağırlıklı ortalaması ; 70,00-84,99 arasında olan öğrenciler teşekkür belgesi, 85,00 ve daha yukarı olan öğrenciler takdir belgesi, Lisede en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.

Teşekkür almazsak ne olur?​

Teşekkür almazsak ne olur?
Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak. Ayrıca devamsızlık süresi 10 günü, toplamda ise 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.

Takdir belgesi ve teşekkür belgesi konularıyla ilgili kapsamlı bilgiler paylaştığınız için teşekkür ederim. Öncelikle, takdir ve teşekkür belgelerinin öğrencilerin ders notlarına bağlı olarak verilen belgeler olduğunu belirtmek isterim. Takdir belgesi, öğrencinin 85,00 ve üzeri not aldığı durumlarda verilirken, teşekkür belgesi ise 70,00 - 84,00 not aralığında öğrencilere verilir.

Takdir ve teşekkür belgelerinin öğrenciye ne gibi faydalar sağladığı konusunda bazı yanlış anlaşılmalar olabilir. Örneğin, takdir ve teşekkür belgeleri, üniversiteye giriş sınavlarında ek puan sağlamaz. Ancak, belirli bir akademik başarıyı temsil ettiği için öğrencilerin kendilerini motive etmesine, özgüvenlerini arttırmasına ve gelecek hedeflerine motive olmalarına yardımcı olabilir.

Ayrıca, takdir ve teşekkür belgeleri sadece bir kağıt parçası gibi görülmemelidir. Bu belgeler, öğrencilerin başarılarını ve emeklerini taçlandıran önemli sembollerdir. Üstün başarı belgesi ise en az 3 öğretim yılı dönemi boyunca takdir belgesi almış olan öğrencilere verilen özel bir belgedir.

Sonuç olarak, takdir ve teşekkür belgeleri öğrenciler için önemli bir motivasyon kaynağı olabilirken, akademik başarılarına ve emeklerine karşılık aldıkları birer ödüldür. Her öğrencinin eğitim hayatında kendisine verilen belgeleri ve başarıları önemsediği unutulmamalıdır.

Geri