AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Takas veya bagli muamele izinleri asagida belirtilen surelerin hangisinden fazla olamaz?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
61.823
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Takas veya bağlı muamele izinleri aşağıda belirtilen sürelerin hangisinden fazla olamaz?​

MADDE 5 – (1) Takas veya bağlı muamele izinlerinin süresi, 6 (altı) ayı aşmamak kaydıyla firmanın ibraz ettiği sözleşmede yer alan süre kadardır.

Takas veya bağlı muamele yoluyla yapılacak ihracat nedir?​

Takas veya bağlı muamele yoluyla yapılacak ihracat nedir?
Bağlı muamele veya takas talepleri, yabancı firma veya firmalar ile yapılan bağlı muamele veya takas anlaşması ve Bağlı Muamele Veya Takas Başvuru Formundan (Ek 2, DTM) altı nüsha eklenmek suretiyle bir müracaat yazısı ile birlikte üye olunan veya bulunulan bölgedeki ihracatçı birliklerine yapılır.

Geçici ihracat süresi kaç gündür?​

Geçici ihracat süresi kaç gündür?
Geçici ihracat işlemlerinde süre azami 3 yıldır. Ancak bu sürenin bitiminden önce başvurulmak kaydıyla, ilgili gümrük müdürlüğünce yeteri kadar ek süre verilebilir.

Geçici ihracat ne demek?​

Gönderildiği ülkede geçici bir süre kaldıktan sonra ve bu süre zarfında herhangi bir değişikliğe uğramaksızın Türkiye’ye getirilecek olan eşyanızın gümrük işlemleri “geçici ihracat” olarak adlandırılır.

İhracat şekillerine göre ihracat çeşitleri nelerdir?​

İhracat şekillerine göre ihracat çeşitleri nelerdir?
İhracat türleri aşağıdaki gibidir;
- Ön izne bağlı ihracat.
- Konsinye ihracat.
- Bedelsiz ihracat.
- Kayda bağlı ihracat.
- İthal edilmiş malın ihracatı
- Özellik arz etmeyen ihracat.
- Dolaylı ihracat.
- Fiili ihracat.

Ihracı kayda bağlı olmak ne demek?​

Ihracı kayda bağlı olmak ne demek?
Kayda Bağlı İhracat İhracı kayda bağlı mallar, Müsteşarlıkça yayımlanan tebliğ ile belirlenir ve Kayda Bağlı Mallar listesi olarak yayımlanır. Liste dahilindeki malların ihracatı için öncelikle gümrük beyannamelerinin İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğince kayda alınması gerekir.
Konsinye ihracat Konsinyasyon nedir?​
Cevap: Konsinye İhracat; Kesin satışı daha sonra yapılmak üzere yurt dışındaki alıcılara, komisyonculara, ihracatçının yurt dışındaki şube veya temsilciliklerine mal gönderilmesini ifade eder.

Geçici ithalatta süre ne zaman başlar?​

Geçici ithalatta süre ne zaman başlar?
Geçici ithalat rejimi kapsamında getirilen eşyanın Türkiye gümrük bölgesinde kalma süresi, duruma göre belirlenen özel süreler saklı kalmak kaydıyla en fazla 24 ay olarak belirlenir. Ayrıca belirlenmiş bir süre varsa bu süre dikkate alınır.

Geçici ihraç kaç gün?​

Geçici ihraç kaç gün?

Ihracatta geçici kabul ne demek?​

*** İthalat kanadında Liman Boşaltma ya da Geçici Kabul olarak pratik kullanıma sahiptir. Burada “Geçici Kabul” konteynerin limandan çıkarılarak boşaltılacak alana götürülmesi işlemine verilen addır.
 
Takas veya bağlı muamele izinleri süresi maksimum 6 ay olabilir. Firmanın ibraz ettiği sözleşmede belirtilen süre kadar izin verilir. Örneğin, eğer sözleşmede belirtilen süre 3 ay ise, izin verilen süre de en fazla 3 ay olabilir.

Takas veya bağlı muamele yoluyla yapılacak ihracat, yabancı bir firma veya firmalarla yapılan anlaşma gereği mal değiş tokuşu veya ilişkili işlemlerle gerçekleştirilen ihracattır. Bu tür ihracat talepleri, ihracatçı birliklerine üye olan veya bulunan firmalar tarafından müracaat yazısı ile yapılır ve belirli prosedürlere tabi tutulur.

Geçici ihracat süresi en fazla 3 yıldır. 3 yıllık sürenin bitimine yakın bir zamanda ek süre talebinde bulunulabilir. Bu süre, ilgili gümrük müdürlüğü tarafından uygun görülürse verilebilir.

Geçici ihracat, gönderildiği ülkede belirli bir süre kalacak olan ve bu süre boyunca değişikliğe uğramadan Türkiye'ye geri getirilecek eşyanın gümrük işlemlerini ifade eder.

İhracat çeşitleri farklı türde ihracat işlemlerini tanımlar. Bunlar arasında ön izne bağlı ihracat, konsinye ihracat, bedelsiz ihracat, kayda bağlı ihracat, ithal edilmiş malın ihracatı, özellik arz etmeyen ihracat, dolaylı ihracat ve fiili ihracat gibi çeşitler bulunmaktadır.

İhracı kayda bağlı olmak, belirli kriterlere göre Müsteşarlık tarafından belirlenen malların, öncelikle İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından kayda alınması gerektiği anlamına gelir.

Konsinye ihracat, malın kesin satışının daha sonradan yapılacağı yurt dışındaki alıcılara veya temsilcilere gönderilmesidir.

Geçici ithalatta süre, Türkiye gümrük bölgesinde bulunan eşyanın belirlenmiş süre içinde kalabileceği maksimum süreyi ifade eder. Bu süre en fazla 24 ay olabilir.

"Geçici ihraç kaç gün?" sorusuna net bir cevap verilmemiş. Geçici ihraç süresi genellikle ihracat türüne ve prosedürlere göre değişebilir.

"Ihracatta geçici kabul ne demek?" sorusuna verilen yanıt, ithalat prosesinde geçici kabul ya da liman boşaltma anlamına geldiğini belirtiyor. Burada "Geçici Kabul", konteynerin limandan çıkarılıp boşaltılacak alana taşınması işlemine verilen bir isimdir.
 
Geri
Üst