AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

TAI sirketi kimin?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

TAI şirketi kimin?​

(TAİ), Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak 25 yıllığına kurulmuştur. 25 yıllık süreç tamamlanmadan, 2005 yılında TAI’nin yabancı hisseleri Türk hissedarlar tarafından satın alınarak şirket yeniden yapılandırılmıştır. Bu kapsamda TAI ve TUSAŞ birleşerek, TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.
Tusaş kaç yılında kuruldu?
28 Haziran 1973TUSAŞ/Kuruluş

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi başkanı kimdir?​

TUSAS-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş Yönetim Kurulu tarafından 21 Ekim 2016 tarihinde alınan kararla Doç.Dr. Temel Kotil TUSAS Genel Müdürlüğüne atanmıştır. Aynı karar ile TUSAS Eski Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı TUSAS Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı olarak görevlendirilmiştir.
TAI kaç kişi çalışıyor?
Kotil, TAI personel sayısını 25 bine çıkaracak.

Tusaşın sahibi kim?​

TUSAŞ’ın hissedarları Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) (%54.49), Savunma Sanayii Başkanlığı (SSM) (%45.45) ve Türk Hava Kurumu (THK) (%0.06)’dur. TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.
TAI özel mi?
(TAİ), Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak 25 yıllığına kurulmuştur.25 yıllık süreç tamamlanmadan, 2005 yılında TAİ’nin yabancı hisseleri Türk hissedarlar tarafından satın alınarak şirket yeniden yapılandırılmıştır.

Tai yi kim kurdu?​

Savunma Sanayii Başkanlığı Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), 28 Haziran 1973 tarihinde Türkiye’nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulmuştur.
Tusaş hisseleri kimin?

TAI nin başkanı kimdir?​

TUSAŞ/TAI’de bugün düzenlenen Yönetim Kurulu’nda alınan kararla Doç.Dr. Temel Kotil TUSAŞ Genel Müdürlüğüne atandı. Aynı karar ile TUSAŞ eski Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı olarak görevlendirildi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.
Bertan Kurt kimdir?
Aslen Rize’li olan Bertan Kurt, İstanbul’da doğdu. 2006 yılında İstanbul’da Lise eğitimini tamamladı. Beykent Üniversitesi İşletme Bölümünde Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. 2013-2017 yılları arasında Çalık Enerji Satınalma bölümünde görev aldı. 2017 yılından itibaren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.

Tai nerelerde var?​

TUSAŞ TEKNOKENT. TUSAŞ AR-GE Binası ODTÜ Teknokent, Ankara.
TAI fabrikası nerede?
1973’ten beri Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin merkezi olan Kahramankazan Merkez Yerleşkesi, yıllar içinde gerçekleştirdiği büyük atılımlarla bugün gökyüzünün geleceğinin tasarlandığı dev bir teknoloji kampüsü olma kimliğini üstleniyor.

Geri