- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Tahta parçası neden suda batmaz?
Bir cisimin yoğunluğu içine bırakılacak olan sıvının yoğunluğundan küçük ise o cisim o sıvının içerisinde batmaz.Kütük suda yüzer mi batar mı?
Kütük suda yüzer mi batar mı?Öğrenciler odunun sudan daha az yoğun olduğunu hatırlamalıdır. Eğer çok miktardaki suya aynı hacimde kütük parçası koyarsak, kütük sudan daha hafif olduğu için suda yüzecektir.
Top suda yüzer mi batar mı?
Bowling toplarının içinde bulunan boşluklar hesaba katılarak elde edilen hacim göz önünde bulundurulduğunda kütlesi yaklaşık 5,5 kg’ın üzerinde olan toplar suda batarken, daha hafif olan toplar yüzer.Küçük bir taş suda batarken gemi neden batmaz?
Küçük bir taş suda batarken gemi neden batmaz?Gemilerin batmamasının temel sebebi aslında yoğunluk ile alakalıdır. Suyun yoğunluğundan ağır olan tüm cisimler batarken, hafif olan cisimler ise suyun yüzeyinde kalır. Gemiler taban kısmının oyuk yapıları sayesinde suyun yoğunluğundan daha hafif kalmayı ve dolayısıyla yüzmeyi başarırlar.
Tahta suyun üzerinde yüzerken madeni para neden batar?
Metal paraların ağırlıkları ve yoğunlukları suyun kaldırma kuvvetine dayanmayarak batmasına neden olur.Plastik suda batar mı?
Plastik suda batar mı?Boş plastik şişe, suda yüzer. Ama şişeyi suyla doldurursan batar. Oyun hamurundan yapılan kayık suda yüzer. Ama oyun hamurunu top hâline getirirsen batar.
Gemilerin su üstünde kalmasını sağlayan nedir?
Gemilerin suda batmadan devam edebilmesinin temel nedeni aslına bakılırsa yoğunluktur. Genelde suyun yoğunluğundan fazla yoğunluğu bulunan cisimler batmaktadır. Ancak suyun yoğunluğundan daha az bir yoğunluğa sahip olan cisimler su üzerinde yüzmeye devam eder.Demir suda battığı halde niçin demirden yapılan gemiler suda yüzmektedir kısa?
Demir suda battığı halde niçin demirden yapılan gemiler suda yüzmektedir kısa?Suyun yoğunluğundan ağır olan tüm cisimler batarken, hafif olan cisimler ise suyun yüzeyinde kalır. Gemiler taban kısmının oyuk yapıları sayesinde suyun yoğunluğundan daha hafif kalmayı ve dolayısıyla yüzmeyi başarırlar.