Tahta kasik mikrop tutar mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.050
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tahta kaşık mikrop tutar mı?​

Tahta kaşıklar kullanıldıkça üzerindeki cila akıyor ve kaşık da çatlama oluyor. Çatlayan kaşığın bu bölgelerine bakteriler yerleşiyor ve bu bakteriler yemek hazırlarken yemeğe geçebiliyor. Yine bu kaşıkları deterjanla yıkarken çatlak yerlerinde deterjan kalıyor ve bu deterjanlar vücutta zehirlenme yapabiliyor.
Tahta kaşık ne işe yarar?
Metal araç-gereçler ısıyı çok kolay iletirken, tahta kaşıkla çok uzun süreler boyunca bir şey karıştırmak istediğinizde hem eliniz yanmaz hem de pişirme araçlarınız çizilmez. Özellikle saatlerce karıştırılması gereken yemek ve tatlılarda ya da kazan yemeklerinde tahta kaşık kullanmanızı öneririz.
Kahve neden tahta kaşık?
Ahşap sağlam ve dayanıklıdır. Tahta bir kaşığın kalın sapının kırılma veya deforme olma olasılığı daha düşüktür. Bu da yoğun kıvamdaki yemekleri karıştırırken kullanımını kolaylaştırır. Doğal olarak yumuşak olan ahşap, pişirme kaplarını metal gibi çizmez ve sıcaklığa duyarlı tariflerde kristalleşmeyi tetiklemez.

Tahta kaşıklar nasıl dezenfekte edilir?​

Derin bir kabın içine temizlenecek tahta kaşıkları dökün. Tahta kaşıkların üzerine oksijenli suyu gezdirin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve 30 dakika kadar bekletin. Bekledikten sonra ılık su ile durulayın ve kurumaya bırakın.
Tahta kaşık temizliği nasıl yapılır?
Tencereye bir paket karbonat ve iki yemek kaşığı sirke ekleyin. Karışımın üzerine tüm malzemeler suyun içinde kalacak şekilde kaynar su ekleyin. 15 dakika boyunca tenceredekileri kaynatın. Temizlenen tahta kaşıkları soğuk suda durulayın ve kurumasını bekleyin.
Tahta kaşıkları ne ile kaynatılır?
Tahta kaşıklarınızı bir tencerenin içine doldurun. Tencereye bir paket karbonat ve iki yemek kaşığı sirke ekleyin. Karışımın üzerine tüm malzemeler suyun içinde kalacak şekilde kaynar su ekleyin. 15 dakika boyunca tenceredekileri kaynatın.

Yeni alınan tahta kaşık nasıl temizlenir?​

Bir paket karbonatı tencere içine dökün. 2 yemek kaşığı sirke ilave edin. Tüm malzemelerin üzerini geçecek şekilde kaynar su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Yaklaşık 15 dakika kadar kaynadıktan sonra tahta kaşıkların içinde hapsolan kirlerin suya karıştığını görebilirsiniz.
Yeni tahta kaşık nasıl yağlanır?
Bu işlem için en ideal yağ zeytinyağıdır. Zeytinyağı bir pamuk yardımı ile tahta kaşığın tamamına azar azar uygulanır. Uygulama sonrası 24 saat kadar kaşık kullanılmadan, yıkanmadan dinlendirilir. Yağlama işlemi kaşıkların çok daha uzun ömürlü olmasına, kararmamasına yardımcı olur.
Tahta kaşıklar ne ile temizlenir?
 
Geri
Üst