Tahta kaşık bulaşık makinesinde yıkanır mı?
Mutfakta yemek anında oldukça sık kullanılan tahta kaşık, bulaşık makinesi atıldığı için belli bir süre sonra çatlıyor. Yemek yaparken en büyük yardımcılardan olan tahta kaşıklar, asla makineye atılmamalı ve bulaşık deterjanı ile temizlenmemelidir.Tahta kaşıkları nasıl kaynatılır?
Tahta kaşıkları nasıl kaynatılır?Bir paket karbonatı tencere içine dökün. 2 yemek kaşığı sirke ilave edin. Tüm malzemelerin üzerini geçecek şekilde kaynar su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Yaklaşık 15 dakika kadar kaynadıktan sonra tahta kaşıkların içinde hapsolan kirlerin suya karıştığını görebilirsiniz.
Tahta kaşık kullanmak zararlı mı?
Tahta kaşık kullanmak zararlı mı?Tahta kaşıklar kullanıldıkça üzerindeki cila akıyor ve kaşık da çatlama oluyor. Çatlayan kaşığın bu bölgelerine bakteriler yerleşiyor ve bu bakteriler yemek hazırlarken yemeğe geçebiliyor. Yine bu kaşıkları deterjanla yıkarken çatlak yerlerinde deterjan kalıyor ve bu deterjanlar vücutta zehirlenme yapabiliyor.
Tahta kaşıkları ne ile kaynatılır?
Sirke ve karbonat ile tahta kaşığınız ilk günkü gibi olsun Karbonatı ilave ettikten sonra 2 yemek kaşığı sirkeyi tencereye dökün. Bu malzemelerin üzerine kaynamış su ekleyerek ocağınızın altını yakın ve 15 dakika boyunca suyu kaynatın. Tahta kaşık üzerinde yer alan bütün kirlerin suya karıştığını göreceksiniz.Çatal kaşık nasıl kaynatılır?
Çatal kaşık nasıl kaynatılır?Eski bir tencerenizin içerisine su ve çamaşır deterjanı ekleyin. Çizilmiş ve matlaşmış çatal, kaşık ve bıçaklarınızı ekleyerek bir süre kaynatın. Ardından bol suyla durulayarak temiz bir bezle kurulayarak parlatın. Bir kabın içerisine su ve sirke ekleyin.
Yeni tahta kaşık nasıl yağlanır?
Yeni tahta kaşık nasıl yağlanır?Bu işlem için en ideal yağ zeytinyağıdır. Zeytinyağı bir pamuk yardımı ile tahta kaşığın tamamına azar azar uygulanır. Uygulama sonrası 24 saat kadar kaşık kullanılmadan, yıkanmadan dinlendirilir. Yağlama işlemi kaşıkların çok daha uzun ömürlü olmasına, kararmamasına yardımcı olur.