AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tahrik olmak ne demek TDK?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tahrik olmak ne demek TDK?​

Tahrik etmek ne demek TDK? 1) cinsel isteği, duyguları uyandırmak, artırmak; 2) harekete geçirmek, kışkırtmak: “Zamanımızın sanatkârını en çok tahrik eden budur.” -S. F. Abasıyanık. 3) esk. yola çıkartmak, hareket ettirmek, kımıldatmak.

Tahrikat ne demek?​

TDK’ya göre Tahrikat “Kışkırtmalar “ anlamına gelmektedir. Dilimize Arapça’dan geçmiştir.
Birini kışkırtma ne demek?
Birini kışkırtmak ne demek? Bir kimseyi kötü bir iş yapması için harekete geçirmek, tahrik etmek.
Tarikatçı ne anlama gelir?
Mahkeme; dava konusu yazıda geçen tarikatçı kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüğündeki anlamının “tarikatları yaşatmak isteyen, o yolda çalışan kimse” olduğu, hakaret niteliği taşımadığı ve yazının haber verme özgürlüğü sınırları içinde kaldığını belirterek davayı reddetti.

Tahkikat kelimesinin anlamı nedir?​

Tahkikat Nedir? Tahkikat, Türk Dil Kurumunda kelime anlamı olarak “soruşturma” anlamına gelmektedir. Hukuken ise dava konusu iddiaların, savunmaların, araştırmaların, delillerin ve diğer değerlendirmelerin yapıldığı esas inceleme aşamasıdır.

Bir erkeği kışkırtmak için ne yapmalı?​

Konuşurken, saçınızı kenara çekerek, kafanızı yan tarafa doğru eğin. Açıkta kalan boynunuz öpülmeye hazır bir şekilde, erkeğinizin dikkatini çekecektir. İşaret parmağınızı kullanarak, herkesin içinde, çaktırmadan sırtına “seni seviyorum” yazın. Kalabalık bir yerde, sıkış tepiş hareket etme zorluğu içindesiniz.
Tatmin edici cevap ne demek?
Herkesin duyduğu tatmin etmek sözcüğünün belirlenen anlamı, karşısındakinin isteklerine cevap vererek onu hoşnut etmektir.
Tarikatların amacı ne?
Tarikat, Allah’a ulaşma ve onu tanıma yollarından her biridir. İslamiyet’te, İslamiyet’in kalbi boyutu üzerinde duran ve “kalbin fıkhı” diye nitelenen tasavvuf öğretisinin (terbiyesinin) uygulandığı düzenli kurumsal yapılar olarak tarif edilir.
 
Geri
Üst