Tahliye davasının kesinleşmesi gerekir mi?
Tahliye Kararının İcrası İcra ve İflas Kanunu’nun 269/c maddesinin 3. fıkrası uyarınca İcra Mahkemesince verilen tahliye kararı kesin olmamakla birlikte kararın icrası için kesinleşmeye gerek yoktur. İcra mahkemesi kararının kiracıya tefhimi veya tebliği tarihinden itibaren 10 günlük sürenin geçmesi yeterlidir.Tahliye kararından sonra ne yapılır?
Kiracıya yapılan karar tebliğinin ardından geçen 10 günlük süre sonunda tahliye gerçekleştirilir. Tahliye kararında; borçlu kiracı 3 aylık kira bedeli vermek üzere, icranın geri bırakılması yoluna başvurma hakkına sahiptir.Tahliye kararı çıkan kiracı nasıl çıkarılır?
Tahliye kararı çıkan kiracı nasıl çıkarılır?Kira ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır sorusuna verilebilecek bir diğer cevap da temerrüt yoluyla tahliye davasıdır. Bunun için kiracıya iki haklı ihtarname gönderdikten sonra kira borcunun 30 gün içerisinde ödenmemesi halinde kira sözleşmesinin feshedileceği yönünde bildirimde bulunmak gerekir.
Sulh Hukuk Mahkemesince verilen tahliye kararının kesinleşmesi gerekir mi?
Sulh Hukuk Mahkemesince verilen tahliye kararının kesinleşmesi gerekir mi?Tahliye davasında verilen kararın icra edilebilmesi için kesinleşmesine gerek yoktur. Fakat tahliye davası kararının kiracıya tebliği ile 10 günlük sürenin geçmesi gereklidir.
Kiracı tahliye taahhütnamesi ile nasıl tahliye edilir?
Tahliye Taahhütnamesi ile Kiracı Nasıl Çıkarılır?- Bunlardan birincisi dava açmak suretiyle kiracı çıkarmadır. Bu davanın adı tahliye davasıdır.
- Diğer imkan icraya başvurmaktır. İcra dairesi kanalıyla tahliye taahhütnamesine dayanılarak kiracının tahliyesi sağlanır.
Tahliye emrine itiraz tahliyeyi durdurur mu?
İtirazın kaldırılması ile kesinleşen takip üzerine kiracı taşınmazı tahliye etmezse, kiraya verenin talebi ile taşınmazdan zorla çıkarılır (m. 273/I). Kiracı, tahliye emrine süresinde itiraz etmezse, kira süresinin sona ermesi sebebi ile ilâmsız tahliye takibi kesinleşir.Tahliye kararının temyizi icrayı durdurur mu?
Tahliye kararının temyizi icrayı durdurur mu?-Borçlunun verilen tahliye kararına karşı kanun yoluna başvurması halinde(istinaf) bu kanun yoluna başvuru kararın icrasını durdurmaz. Ancak borçlu teminat yatırarak kararın icrasını durdurabilir.
Tahliye taahhütnamesi ile kiracı çıkarılabilir mi?
Tahliye taahhütnamesi ile kiracı çıkarılabilir mi?Kiraya verene bu hak tanınmamıştır. Bunun tek istisnası tahliye taahhütnamesi almaktır. Kiracı sürenin sonunda veya başka bir tarihte konutu veya işyerini terk edeceğini şartlarına uyarak bir tahliye taahhütnamesi ile beyan ederse kiraya veren o tarihte kiracıyı çıkarabilir.