AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tahlilde sodyum na ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tahlilde sodyum na ne demek?​

Sinir sinyallerinin iletiminde, vücudun sıvı dengesinin sağlanmasında, kasların kasılmasında ve birçok farklı vücut fonksiyonunda sodyumun rolü vardır. İnsan için günlük sodyum ihtiyacı bir çay kaşığı tuz tarafından karşılanmaktadır. Kandaki normal sodyum aralığı 135-145 mEq/L’dir.

Düşük sodyum için ne yapmalı?​

Bol tuz alımı sağlanır. Bu genelde tüketilen gıdalardan takviye edilerek yerine getirilmelidir. Maden suyunun tüketilmesi ile de sodyumun alınması sağlanabilmektedir. Gıdalardan; süt, balık, kuruyemiş, biber, havuç ve yer alması tüketilebilir.
Vücutta sodyum düşüklüğü neden olur?
Pek çok gıdada doğal olarak bulunan sodyumun (tuz) eksikliği nadir görülen bir sorun olsa da ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Ancak aşırı terleme, ekstazi kullanımı, adrenal yetmezlik, böbrek yetmezliği ve kalp yetmezliği gibi hastalıklar ya da yanıklar sodyum düşüklüğüne (hiponatremi) neden olabilir.

Kan tahlili sonucu klor nedir?​

Klorür testi (Cl Testi), kanınızın serumunda, idrarınızda ve bazı özel durumlarda ise terde ve BOS yani beyin omurilik sıvısında bulunan klor seviyesinin ölçüldüğü bir laboratuvar testidir. Klor, kanda bulunan en önemli elektrolitlerden bir tanesidir.

Sodyum eksikliğine ne yol açar?​

Sodyum düşükse ne olur?
Sodyum’un azalmasıyla beraber iştah kaybı,kusma ve midede bulantı görülür.Eğer kusmaya sebebiyet veriyorsa vücut suyla birlikte daha fazla sodyum kaybedeceği için belirtiler şiddetini artırabilir.Sodyum eksikliği beyinde de problemlere neden olabilir.Baş ağrısı,uyuşukluk,yorgunluk,zihin karışıklığı gibi problemler …

Sodyumu ne yükseltir?​

En iyi alım şekli; yemeklerle birlikte sofra tuzu (iyotlu) olarak. Bir tatlı kaşığı tuz 500 mg sodyum içerir. Ayrıca, maden suları, başta hamsi olmak üzere deniz ürünleri, peynir, kırmızı ve yeşil biber, fındık, fıstık, ceviz, kereviz ve havuç bol miktarda sodyum içeren besin maddeleridir.”
 
Geri
Üst