AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tahkikat asamasi ne kadar surer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tahkikat aşaması ne kadar sürer?​

Davanın ikinci duruşması delil toplanması ve ön inceleme duruşmasından sonra duruşmanın yapılması için süre 60 gündür. İlk tahkikat duruşması sonucu, ikinci tahkikat duruşması bilirkişi raporlarının taraflara gönderildiği süreç ise yaklaşık 130 gündür.

Tahkikat aşamasında ne olur?​

Boşanma davası Ön inceleme ve ön inceleme duruşma aşaması tamamlanmasından sonra eğer karı kocanın veya avukatlarının sulh olmaması durumundan sonra diğer bir ifadeyle tahkikat aşamasında davalı ve davacı eş iddia veya savunmalarını genişletilemez ve yahut değişiklik yapamaz.
İcra ta- kip işlemleri, icra organları tarafından borçluya karşı yapılan ve cebrî icranın ilerlemesini sağlayıcı nitelikteki işlemler olarak tanımlanır. İcra hukukunda yapılan işlemlerin, icra veya taraf takip işlemi olup olmadığının tespiti önemlidir.
Tensip zaptı hazırlandı ne kadar sürer?
Ceza davalarında ise tensip zaptının hazırlanma süresi hukuk davalarına göre daha uzun sürmektedir. İddianame kabul edilip mahkemeye sunulmasının ardından mahkemenin tensip zaptını hazırlaması 20 günü bulmaktadır. Hazırlanan evrak yaklaşık 20 gün içinde ilgililere tebliğ edilmektedir.
Sözlü yargılama aşaması yargılamanın kaçıncı aşamasını oluşturur?
HMK Madde 186 Gerekçesi Maddede hükümden önceki son yargılama aşaması olan sözlü yargılama aşaması düzenlenmiş bulunmaktadır. Hangi yargılama usulü uygulanırsa uygulansın tarafların yargılamada sözlü olarak görüş ve değerlendirmelerini ifade etmeleri özel bir önem taşımaktadır.

Sözlü yargılama aşamasında ıslah olur mu?​

MADDESİNE GÖRE SÖZLÜ YARGILAMA AŞAMASINDA ISLAHA İZİN VERİLMEDİĞİ SONUCU ÇIKARILMAKTADIR.

Islah dilekçesi en geç ne zaman verilir?​

HMK`nın 177/1. maddesine göre ıslah, tahkikat tamamlanıncaya kadar her zaman yapılabileceğinden, hakimin kanuni süreyi kısaltması mümkün değildir. Bu nedenle kanuni süresi içinde yapılan ıslaha değer verilerek karar verilmesi yerinde olup, bu durum usul ekonomisine de uygundur.
 
Geri
Üst