Tahinli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı pekmez
2.5-3.5 su bardağı süt
Tahinli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel süt şekerin eriyebileceği kadar ısıtılır ve şeker eklenir ve şekerin erimesi sağlanır.
Daha sonra yağ tavaya koyulur.
Sonra un da eklenir ve rengi dönene kadar kavrulur.
Un kavrulduktan sonra süt eklenir ve fikırdayana kadar topaklandırmadan karıştırılır.
Sonra tahin ve pekmez de eklenir ve fikırdayıp kıvam aldıktan sonra altı kapatılır.
Not.
Ben bu helvayı biraz yumuşak sıvı yani katı olmadan seviyorum. Onun için 3. 5 su bardağı süt kullandım.
Şeker ölçüsü benim damak tadıma nazaran ne şekerli nede şekersiz. Siz kendi damak tadınıza uygun olacak halde ayarlayın. Yumuşacık ağızda yumuşak bir tadı oldu. Biz çok sevdik. Denemenizi tavsiye ederim.
Tahinli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı pekmez
2.5-3.5 su bardağı süt
Tahinli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel süt şekerin eriyebileceği kadar ısıtılır ve şeker eklenir ve şekerin erimesi sağlanır.
Daha sonra yağ tavaya koyulur.
Sonra un da eklenir ve rengi dönene kadar kavrulur.
Un kavrulduktan sonra süt eklenir ve fikırdayana kadar topaklandırmadan karıştırılır.
Sonra tahin ve pekmez de eklenir ve fikırdayıp kıvam aldıktan sonra altı kapatılır.
Not.
Ben bu helvayı biraz yumuşak sıvı yani katı olmadan seviyorum. Onun için 3. 5 su bardağı süt kullandım.
Şeker ölçüsü benim damak tadıma nazaran ne şekerli nede şekersiz. Siz kendi damak tadınıza uygun olacak halde ayarlayın. Yumuşacık ağızda yumuşak bir tadı oldu. Biz çok sevdik. Denemenizi tavsiye ederim.
Tahinli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı